PR. Nicklas Norling trollade Sveriges Radio.

Under 1 maj hade Nordiska motståndsrörelsen en specialsändning där man redogjorde för två fantastiska kupper som ägde rum under dagen. Den ena var Näste 1:s episka kupp av självaste LO-borgen, den andra en radiokupp av Nicklas Norling, aktivist i Dalarna. Norling gästade själv programmet för att berätta om kuppen.

Norling hade tänkt vara med i P4 Dalarna under dagen för att prata om någonting helt annat än Nordiska motståndsrörelsen, men tack vare att man spräckte tidsschemat under organisationens 1 maj-sändning, där Norling tålmodigt väntade på att få gästa, så fick han skjuta upp det tilltänkta förinspelade inslaget med P4, vilket fick radiokanalen att istället erbjuda honom att bli intervjuad live. Detta utnyttjade Norling till att dels prata om det han skulle prata om, dels göra reklam för Nordiska motståndsrörelsen i direktsänd radio.

Hela bakgrunden till kuppen kan höras 231:50 in i 1 maj-sändningen när Nicklas Norling våldsgästar programmet tio minuter efter att han livepratat om Nordiska motståndsrörelsen i Sveriges Radio. Den korta historien är att Norling hade fått tag på några mystiska saker och när han skrev om det på Facebook blev det hela viralt och så stort att P4 Dalarna ville prata med honom.

Detta var andra gången på kort tid som någon från Nordiska motståndsrörelsen trollat Sveriges Radio och använt deras direktsändningar för bättre ändamål. Första gången, den 23 januari, var det Pär Öberg som ringde in till Karlavagnen för att prata surkål – och samtidigt göra reklam för Nordiska motståndsrörelsen.


  • Publicerad:
    2020-05-02 00:50