INTERVJU. Här kommer en intervju med Nordfront-läsaren som ringde in till P4 Göteborg och berättade om skandinavisk kultur och folkdomstolen i Finspång.

Tidigare idag skrev Nordfront om ovanstående inringning till P4 Göteborg. Vi har också varit i kontakt med mannen som ringde in och ställt några frågor om inringningen.

Hur reagerade du när du såg reklamfilmen från SAS?

— Jag reagerade med avsky såklart. Men jag var inte speciellt förvånad, det jag däremot blev positivt förvånad och överraskad över var den starka responsen från allmänheten efteråt. Att frågan ”Vad är skandinaviskt?” tas upp i gammal- och alternativmedia är oerhört positivt. Det får gemene man att tänka till.

Blev du inspirerad av Pär Öbergs inringning till Karlavagnen eller kom det här spontant när du lyssnade på radion och de uppmanade folk att ringa in och tycka till om frågan?

— Det kom faktiskt spontant. Jag satt på morgonen och lyssnade på P4 Göteborg, och när de uppmanade folk att ringa in hoppades jag att någon vettig person skulle ta tillfället i akt. Sen slog tanken mig att jag själv kan ju likaväl ringa in. Men jag uppmanar ändå fler nationalsocialister och nationalister att ta inspiration från detta och Pär Öbergs inringning. Det finns massvis av tillfällen i gammalmedia vi kan utnyttja. ”Ring P1” är ett perfekt program för detta ändamål. Men också att bara skicka in insändare till tidningar. Mycket kontroversiellt går igenom filtret, mer än vad man tror. Hellre förekomma än förekommas.

Inringningen var förinspelad, hade du någon taktik kring hur du skulle uttrycka dig för att ha möjlighet att bli uppspelad i radion?

— Jag förväntade mig faktiskt att en telefonväxel skulle svara först, eller programledaren Stefan Livh. Men det var bara en röstbrevlåda, så det blev bara att hjärnstorma efter ”pipet”. Så jag kläckte ur mig allt som dök upp i huvudet, så det blev väldigt spontant, enkelt och naturligt.

Till skillnad från SAS kunde du nämna många saker som är skandinaviska. Har du ett stort intresse för kultur och historia?

— Ja, definitivt. Historia ligger mig varmt om hjärtat. Sakerna som jag nämnde i P4 kan kanske verka ganska banala och självklara, men förhoppningsvis kommer skandinaver med mindre intresse för kultur och historia snappa upp vissa delar och kontrollera mina påståenden – såsom att Lucia skulle vara urnordisk – och göra sin egen undersökning i den skandinaviska och nordiska historian.

Bara på Twitter har inringningen snart 10 000 visningar. Vad tycker du om responsen och trodde du att det skulle bli så mycket uppståndelse?

— Riktigt roligt! Nej, det väntade jag mig inte direkt. Men samtidigt så vet man att nämner man Finspång i Sveriges Radio kan det ha en hel del effekt! Där förstår man vikten av humor i propagandan.

Förutom hotet om den väntande Finspångsrättegången, tror du att SAS mer kortsiktigt riskerar att förlora mycket pengar och anseende på grund av deras film?

— Jag tror faktiskt det. Ser man på responsen på reklamfilmen så har den varit enorm – för några år sedan hade en lika anti-skandinavisk film bara passerat flödet. Jag hoppas att de som ofta flyger i arbete och dylikt väljer andra flygbolag än SAS, i synnerhet för att sätta ner foten och visa andra flygbolag vad som händer när man för en anti-skandinavisk agenda.


  • Publicerad:
    2020-02-17 16:30