MEDIA. I kölvattnet av SAS:s antinordiska film som hävdade att det inte finns något som är skandinaviskt har public service lyft frågan om landsförrädare kommer ställas inför rätta och avrättas i framtiden.

Det var en inringare till P4 Göteborg som i torsdags bemötte reklamfilmen från SAS med att lista ett stort antal saker som faktiskt är skandinaviska, vilket kan höras i filmen här ovan.

— Skandinaviskt är Oden, Tor, Balder. Blonda, blåögda, altruistiska människor. Innovativa, upptäcktsresande. Fritjof Nansen. Segern vid Narva. Underdogs. Skogsrå, riktiga tomtar. Trollskogar, fjäll, polarnatt, allmogekonst, vikingar. Lucia, som är en urnordisk tradition, ingen kristen tradition. Samma med julen, julen är kulturellt approprierad av andra länder. Den är urnordisk, förklarade inringaren.

Mannen avslutade sedan samtalet med att säga att SAS kommer ställas inför rätta i Finspångsrättegångarna, vilket är en populär mem inom alternativhögern och bland nationella.

Inringningen uppskattades av många och har blivit viral på Twitter. En annan konsekvens blev att programledarna i P4 Göteborg upprepade gånger efter inringningen återvänt till frågan om Finspång.

— En vacker dag så kommer alla landsförrädare, de som förrådde Oden och Tor och allt det här, att ställas inför rätta i Finspång. Sen ska deras huvuden sättas på pålar mellan Göteborg och Stockholm, förklarade programledaren Ehwa Lindström för sin manliga kollega.

Programledarna spekulerar också kring huruvida de själva är landsförrädare och borde ställas inför rätta och kommer fram till att de nog kommer ses i Finspång.

Personen som ringde in till P4 Göteborg råkar vara en Nordfront-läsare och 16:30 idag kommer Nordfront publicera en kortare intervju med mannen.

Källa:
Förmiddag i P4 Göteborg


  • Publicerad:
    2020-02-17 15:30