UPPFÖLJNING. Hovrätten skärpte straffet för en syrier som hade våldtagit och hotat två kvinnor i Upplands Väsby samt hotat receptionspersonal i kommunhuset med att hämta bensin och tända eld på dem.

Nordfront har tidigare skrivit om målet där Attunda tingsrätt den 9 maj 2018 dömde syriern Rojer Badra (19880506-5854) för våldtäkt, olaga hot och narkotikabrott till 2 år och 9 månaders fängelse, utvisning i 10 år och 120 000 kronor i skadestånd.

Igår skärpte Svea hovrätt straffet för Badra till 4 år och 6 månaders fängelse. Skadeståndet sänktes något till 115 000 kronor och utvisningstidens längd var oförändrad. Anledningen till det skärpta straffet var att Badra nu även dömdes för en våldtäkt mot en prostituerad kvinna i januari 2018 och ett mordhot i april 2017 där han hotade att hämta bensin och tända eld på både sig själv och receptionspersonal på Upplands Väsbys kommunhus. Båda dessa brott hade Attunda tingsrätt tidigare friat honom för.

I förundersökningsprotokollet gällande dödshotet mot receptionspersonalen kan man läsa följande vittnesmål från en av målsägandena:

Misstänkt kommer in till receptionen i Kommunhuset och säger att han vill prata med Jasminas chef. Jasmina är hans handläggare. Han talar arabiska vilket Avan också gör. Han säger att det inte funkar, han har ingen mat, ingen medicin och inget boende. Han börjar sedan vända sig om och skrika på andra i receptionen. Avan räcker över en överklagansblankett till misstänkt men han vill inte ta emot den. Han säger att han ska klä av sig och sätta sig i receptionen. Avan tror att han menar att han ska ta av sig de yttersta plaggen och sätta sig där och vila.

Avan säger till misstänkt att de stänger kommunhuset kl. 16.30 och då måste de stänga och han kan inte vara kvar. Misstänkt säger då ”jag ska hämta bensin och elda på er” på arabiska. Jag säger att det inte är någon bra lösning. Sen tar han upp sin ryggsäck han lagt vid sina fötter när han kom in. Han tar med sig ryggsäcken och säger ”jag ska hämta bensin och elda på er” på arabiska. Han springer sedan ut från kommunhuset huvudentré och tar vänster mot busstorget i Kungsängen. Avan upplever det hela som obehagligt och känner sig rädd för att han ska komma tillbaka. Han kändes väldigt instabil.

Avan uppger att hon sett misstänkt tre gånger tidigare då hon jobbat. Tidigare har han varit påverkad av något då han kommit förbi.

Avan uppger att misstänkt kom till kommunhuset kl. 13.00 och lämnade ca 5 minuter senare.

Signalement:

Man
165 cm
Tätt, kort, svart skägg
Smutsig i ansiktet.
Från Syrien
Mörka kläder
Smal kroppsbyggnad
Ev. påverkad av någon form av narkotika
Darrar då han pratar

Avan skulle känna igen misstänkt.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Källa:
Svea HR B5174-18 Dom 2018-07-16


  • Publicerad:
    2018-07-17 10:40