PEDOFILI. Kommunikatören i region Stockholm häktades i förrgår på sannolika skäl. Nu är han avstängd från föreningen.

Pedofilen Jörgen Strandberg. Foto: Facebook.

Uppemot sex års fängelse väntas bli påföljden för den ledamot för Hyresgästföreningen (HGF) som på onsdagen häktades för pedofili.

Mannen, den 66-årige Jörgen Strandberg som har suttit anhållen sedan i söndags häktades på misstankegraden sannolika skäl.

Kammaråklagare Sofia Gullbrandsson leder förundersökningen. Hon hade velat gå längre och häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt av barn som är ett ännu grövre brott. Mannen skulle då också kunna få ett längre fängelsestraff.

— Han förnekar våldtäkt av barn men han har erkänt ett annat brott som han trodde att han misstänktes för, säger Gullbrandsson.

Vilket brott pedofilen har erkänt vill inte Gullbrandsson berätta, av utredningstekniska skäl.

Beträffande mannens brott som han nu häktats för, cirkulerar uppgifter om att han monterat en kamera vid en säng och spelat in övergreppsfilmer med den. Det skall finnas både filmer och fotografier på övergreppen. Materialet ska ha hittats vid husrannsakan.

— Jag kan inte säga så mycket om det. Men det jag kan säga är att det i alla fall finns så mycket bevis att tingsrätten ansåg att det fanns skäl att häkta honom, avslutar Sofia Gullbrandsson.

Igår beslutade HGF att utesluta den häktade mannen ur föreningen.

Simon Safari är ordförande i HGF region Stockholm. Han tog upp händelsen på ett möte på onsdagskvällen.

— Vi har vidtagit nödvändiga åtgärder genom att besluta att personen ska uteslutas och bli av med alla sina uppdrag inom Hyresgästföreningen i väntan på att polisutredningen blir klar. Stämmer allting är det avskyvärt, men personen nekar till brott, säger Safari.


  • Publicerad:
    2020-06-19 10:30