BROTT. Pedofilen Michele Moggia menar att det är vanligt att homosexuella män skickar bilder på ett manligt könsorgan uppkört i en annan mans röv till 15-åriga pojkar som man inte känner. Detta framkommer i en dom från Stockholms tingsrätt.

Michele Moggia har en gedigen bakgrund inom den svenska homorörelsen. Under 1990-talet var han ansvarig för RFSL:s hemsida och drev en stor RFSL-chatt som hyllades i QX. Han var också år 2000 vald till kongressombud för RFSL Stockholm.

Mest känd är Moggia förmodligen för att under det tidiga 2000-talet ha utvecklat, lanserat och drivit Qruiser som är ett ”community” för sexuellt avvikande, vilket han gjorde på uppdrag av QX. Qruiser fick 2006 kritik för att administrationen inte satte stopp för alla pedofiler på sidan som laddade upp barnporr, inklusive material som visade våldtäkter på barn.

2015 begick Moggia själv pedofila sexövergrepp på en autistisk pojke. Expressen skrev då om fallet:

En medelålders man döms […] för att under flera dagar utsatt en 13-årig autistisk pojke för sexuella övergrepp på Karlstads stadshotell.

Mannen stämde träff med pojken över internet och kom till hotellrummet med hundhalsband, fot- och handbojor i en väska.

Tingsrätten gav Moggia en skandalöst låg dom på tre månaders fängelse för sexuellt övergrepp mot barn, innan hovrätten ändrade domen till tre år och sex månaders fängelse för våldtäkt mot barn.

Varken RFSL eller QX har uttalat sig om Moggias våldtäkt och det är oklart när Moggia slutade arbeta för Qruiser. I artiklar på QX nämns hans namn så sent som 2010.

Ny brottslighet
Efter att Moggia försattes på fri fot återföll han snabbt i brott och dömdes den 12 februari i år till 6 000 kr i böter för att ha skickat så kallade dickpics till en mindreårig pojke. I domen refereras det till ett polisförhör där den utsatta pojken berättar om det inträffade:

Det var någon som smsade honom och frågade om han ville träffas och typ mysa i Stockholm. Han frågade vem det var eftersom det kunde vara någon som han hade haft kontakt med tidigare. Personen skickade då två bilder på sig själv. Han tyckte att mannen såg ganska gammal ut. Han skrev även att han var 30+ och frågade sedan hur gammal han var. Mannen skickade sedan två bilder till, en var på en snopp med en ring runt pungen och en var på en snopp som var i en rumpa. Mannen frågade om han var 15 år. Han svarade inte på det. […]

När mannen frågade vad han gillade och skickade snopp-bilderna tyckte han att det var otäckt eftersom han var så gammal. Han tyckte mannen såg läskig ut. Han har funderat mycket på det här. Han brukar tänka ganska mycket på det när han går och lägger sig. Han har även tänkt att mannen kan få reda på hans adress eftersom han har hans telefonnummer. Ibland har han tänkt att mannen kan komma hem till honom.

Moggia ska ha hittat pojken via Yobo som har beskrivits som ett ”Tinder fast för barn” och framför allt vänder sig till ungdomar mellan 13 och 17 år. Enligt domen erkänner Moggia att han skickat bilderna och menar att det inte var något konstigt med hans agerande. Moggia anser enligt domen ”att hans kontaktförsök var klumpigt och taffligt men det är vanligt att man skickar sådana bilder utan att bli ombedd att göra det på andra typer av appar för homosexuella.

Vidare påstår Moggia att han trodde att pojken var 15 år och att det därför skulle vara okej att han som själv egentligen är över 50 år försökte ragga upp pojken och skickade dickpics till honom.

Åklagaren ville få Moggia fälld för brottet ”kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte”. Tingsrätten valde dock att fria Moggia för detta då man menar att det inte går att motbevisa Moggia när han påstår att han trodde att pojken var över 15 år.

Således döms Moggia bara för sexuellt ofredande för att ha skickat snuskbilderna till barnet. Moggias påstående att hans beteende är normalt beteende för homosexuella män bortser rätten ifrån:

Enligt tingsrätten är det uppenbart att Michele Moggia sexuellt har ofredat målsäganden på sätt som åklagaren har påstått. Michele Moggias uppgifter att det är vanligt att skicka sådana bilder på homosexuella appar kan inte frita honom från ansvar i detta fall. Han ska därför dömas för sexuellt ofredande.

Målnummer:
B 8005-19 (Stockholms tingsrätt)


  • Publicerad:
    2020-03-13 13:15