Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Uppdatering kring Micke Moggia

Av Redaktionen, 2020-03-21
redaktionen@nordfront.se

HOMOLOBBYN. Nordfront har nya uppgifter om den tidigare framstående homolobbyisten Micke Moggia som nyligen dömdes för pedofila brott för andra gången i sitt liv.

Pedofilen Michele Moggia.

Bakgrund
Nordfront skrev förra veckan om homolobbyisten Michele Moggia (19670726-1258). Moggia var tidigare en framstående profil inom både RFSL och QX och han var upphovsmannen bakom Qruiser som är QX:s stora internetcommunity för sexuellt avvikande. Trots att Moggia 2016 dömdes för att under flera dagar ha våldtagit en 13-årig autistisk pojke på ett hotellrum, så har den svenska homolobbyn aldrig tagit avstånd från honom och det är oklart exakt när han slutade arbeta med Qruiser som han länge drev åt QX.

Som tillägg kan också nämnas att Qruiser fått stark kritik för att man låter pedofiler härja väldigt fritt på plattformen, vilket kanske inte är förvånande när sidan skapats och länge drevs av en pedofil.

Senaste domen
Förra månaden dömdes Moggia efter att han försökt stämma träff med en minderårig pojke och skickat två ”dick pics” till pojken. Moggia friades för brottet kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte eftersom rätten menade att det inte är bevisat att han visste att pojken var minderårig, men han dömdes i vilket fall till låga böter för sexuellt ofredande för att ha skickat snuskbilderna.

Nya uppgifter
Nordfront har fått ut nya uppgifter om den senaste rättsprocessen mot Moggia som vi här vill dela med oss av.

Fakta om fallet och Moggia:

  • Moggias senaste offer var en 12-årig pojke. Själv var Moggia 51 år vid tillfället.
  • I ett polisförhör erkänner Moggia att bilderna han skickade var bilder på hans egna könsorgan, varav den ena bilden visade hans penis uppkörd i en annan mans bakdel. Under rättegången menade Moggia att det är normalt beteende för homosexuella män att utan förvarning skicka sådana bilder till andra homosexuella män.
  • Moggia begärde socialdemokraten Thomas Bodström som försvarare och företräddes både i förhör och under rättegången av en advokat från Bodströms advokatbyrå.
  • Moggia jobbar inte längre med Qruiser, han försörjer sig genom heltidsstudier och hade i juni förra året börjat plugga ryska på Stockholms universitet. Han jobbar också extra som datakonsult åt Cool company.

En av bilderna Moggia skickade på sig själv innan han började skicka bilder på sitt könsorgan.

Borde ha fällts
Granskar man polisens förhör med Moggia framstår det som att han borde ha fällts även för brottet att ha tagit kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte.

Först erkänner Moggia i förhöret att det var han som kontaktade pojken, sedan ändrar han sig och tar tillbaka sina uppgifter i slutet av förhöret. Han menar då att det finns en ”teoretisk möjlighet” att ”någon annan har använt sig av hans personuppgifter och även telefonnummer och då skickat sms som [ser ut] att vara från hans telefonnummer och att det då inte är han som haft denna konversation”. Han påstår att det skulle kunna vara på det viset eftersom hans ”uppgifter” finns på Flashback.

Ett annat knep Moggia använder för att försöka undfly ansvar i förhöret är att han målar ut sig själv som ett ”offer” och säger att någon annan förmodligen lagt ut 12-åringens mobilnummer på Yubo, varför det blev ett missförstånd mellan dem när Moggia SMS:ade pojken. Under rättegången fastställs det dock att det var den 12-åriga pojken som hade ett eget konto på Yubo där han visade bilder på sig själv, så Moggia var inte lurad och visste vem det var han kontaktade.

Av utredningen framkommer det vidare att Moggia frågade pojken om han hade sportlov, vilket visar att han åtminstone var medveten om att det var en ung person han kontaktade.

Den mest avgörande självmotsägelsen är dock att när polisen frågar om Moggia sett någon bild på pojken så kommer han inte riktigt ihåg om han sett någon bild eftersom det var i mars. I polisförhöret den 11 juni 2019 mindes Moggia alltså inte den aktuella SMS-konversationen och dess bakgrund. Han minns inte om han sett någon bild på pojken och hans minne var så grumligt att han inte ens minns om det var han själv som kontaktade pojken eller om någon kan ha ”kapat” hans telefonnummer och gjort det. Under rättegången lät det dock helt annorlunda från Moggia. Där påstod han sig minnas följande:

Enligt målsägandens profil på Yubo var han 15 år gammal. Han trodde därför att målsäganden var 15 år eller äldre. Han tittade på målsägandens profilbilder. Han tänkte aldrig tanken att målsäganden kunde vara yngre än 15 år.

Så i juni 2019 minns Moggia inte om han hade sett några av pojkens bilder på Yubo, men under rättegången som hölls mer än ett halvår senare så minns han att han tittade på pojkens profilbilder och bedömde att han var äldre än 15 år!

Trots denna uppenbara motsägelse i Moggias egna vittnesmål väljer tingsrätten att bedöma honom som trovärdig och tar honom på ordet när han påstår att han tittade på pojkens profil och utgick från att han var över 15 år. Och på grund av detta friade Stockholms tingsrätt Moggia från brottsmisstanken om att ha kontaktat barn i sexuellt syfte.


  • Publicerad:
    2020-03-21 13:00