HOMOLOBBYN Homoaktivisten Micke Moggia döms för sex barnvåldtäkter och flera andra pedofilbrott. Kommer vara en fri man igen redan 2027.

Tidigare i år kunde Nordfront avslöja att homopedofilen Michele Giuseppe Moggia (670726-1258) åtalats för ett stort antal brott relaterade till hans sexuella störning. Tidigare denna månad meddelade Stockholms tingsrätt sin dom mot Moggia.

Tingsrätten konstaterar inledningsvis att Moggia åtalats för ”ett 40-tal sexualbrott mot sammanlagt 13 olika målsägande (yngre pojkar) samt för ett ringa narkotikabrott och ett ringa dopningsbrott”. Brotten uppdagades när två pojkar, som var 11 respektive 12 år gamla och bekanta med varandra, började tala ut om Moggias beteende mot dem på Snapchat.

Tack vare att Moggia skickat en bild på sig själv till pojkarna kunde polisen identifiera honom och genomföra en husrannsakan som ledde till att fler brott kunde upptäckas när polisen fick möjlighet att gå igenom pedofilens telefon. I domen framkommer vidare att polisen hittade ett stort antal krypterade hårddiskar och annan datalagringsutrustning som de ej kunnat ta sig in i. Utifrån befintlig bevisning kunde tingsrätten i slutänden döma Moggia för följande brott:

[...] våldtäkt mot barn vid sex tillfällen, ett fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sex fall av kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte, sju fall av utnyttjande av barn för sexuell posering och fyra fall av försök därtill, åtta fall av sexuella ofredanden och åtta fall av barnpornografibrott samt ringa narkotikabrott och dopningsbrott.

Straffet för dessa brott blir 7,5 års fängelse. I praktiken innebär detta dock att Moggia kommer vara en fri man igen 2027. Detta då han redan suttit häktad i nästan 12 månader och kriminella normalt sett bara avtjänar två tredjedelar av sitt straff i Sverige.

Under rättegången företräddes Moggia av den tidigare socialdemokratiske toppolitikern Thomas Bodström, som tjänade över en halv miljon kronor på att försvara pedofilen. Tillsammans med målsägarbiträdena för Moggias offer landade kostnaderna för juridiska ombud på 1,2 miljoner kronor. Då Moggia är arbetslös beslutade tingsrätten att staten skall stå för dessa kostnader.

Pervot skyller ifrån sig

Angående narkotika- och dopingbrottet försökte Moggia skylla ifrån sig de brotten på sin ”pojkvän” Nikolaj. Stockholms tingsrätt ansåg dock att Moggia borde ha varit medveten om vad som förvarades i hans bostad och därför dömdes han för dessa brott också.

Förutom beslaget av narkotika, dopingprepparat och en mobil full med barnporr så beslutar tingsrätten också att ”penisringar” som polisen tog i beslag hos Moggia ska förverkas istället för att återlämnas till pedofilen.

Dumpen, som uppmärksammat domen, kunde också avslöja att sist då Moggia satt i fängelse för att ha våldtagit en autistisk pojke hade han krävt att få ha bögporr i sin fängelsecell, men Kriminalvården hade nekat honom det. Moggia menade att om han inte fick ha bögporr i fängelset kunde det bli överväldigande för honom när han kom ut i samhället igen och fick fri tillgång till porr.

Seriepedofilen var tidigare en ledande homoaktivist

Moggia har tidigare varit en framstående profil inom den svenska homolobbyn. Han var bland annat kongressombud för RFSL Stockholm år 2000 och var innan dess webmaster för RFSL:s huvudhemsida.

Under tidigt 2000-tal var Moggia också en av två personer som skapade och drev Qruiser, ett ”community” för sexuellt avvikande, på uppdrag av homotidningen QX. Qruiser har kritiserats för att plattformen används av pedofiler som söker kontakt med barn och ungdomar och för att pedofiler där fritt får dela barnporr.