HOMOLOBBYN Grundaren av Qruiser – Nordens största chattplattform för sexuellt avvikande personer – har återigen åtalats för sexualbrott mot 13 barn och ungdomar.

Nordfront skrev 2020 två artiklar om den homosexuella pedofilen Michele Giuseppe Moggia (670726-1258). Den idag 55-årige mannen har tidigare varit en framstående profil inom den svenska homolobbyn. Han var bland annat kongressombud för RFSL Stockholm år 2000 och var innan dess webmaster för RFSL:s huvudhemsida. Under tidigt 2000-tal var Moggia också en av två personer som skapade och drev Qruiser, ett ”community” för sexuellt avvikande, på uppdrag av homotidningen QX.

2015 dömdes Moggia till tre månaders fängelse för sexuella övergrepp mot en autistisk pojke. En skandalöst låg dom som hovrätten sedan ändrade till tre år och sex månaders fängelse.

Expressen skrev då om hur Moggia hade lurat den 13-årige pojken till ett hotell och sedan under flera dagar förgripit sig på honom. Tidningen gick dock inte ut med namn eller bild och beskrev inte heller pedofilens bakgrund inom RFSL och QX, trots att det var av stor relevans då QX är ökänt för att ha stora problem med äldre personer som söker kontakt med minderåriga i sexuellt syfte.

Kort tid efter att Moggia avtjänat sitt fängelsestraff återföll han i brott och dömdes till böter för att ha skickat en ”dickpick” till en 12-årig pojke, vilket Nordfront avslöjade. Moggias försvar var att ”det är vanligt att man skickar sådana bilder utan att bli ombedd att göra det på andra typer av appar för homosexuella”.

Nordfronts granskning av domen visade också att Moggia borde ha fällts för att ha tagit kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte, vilket han i praktiken erkände i polisförhören under utredningen. Då Moggia i tingsrätten ljög om att offret hade påstått sig vara 15-år i chatten friades han dock från det brottet i slutänden och fick bara böter. Denna milda dom gjorde att Moggia fritt kunde fortsätta trakassera och förgripa sig på minderåriga pojkar i två år till.

Nytt rekordåtal mot Moggia

I ett nytt åtal – där 19 minderåriga individer ursprungligen listades som målsäganden och brottsoffer i utredningen – åtalas Moggia nu för brott mot 13 barn i vad som kan vara den största pedofilrättegången Nordfront har stött på. Bara dagboksbladet som ska ge en överblick över alla handlingar är över 24 sidor långt och innehåller runt 370 handlingar i skrivande stund.

Rättegången är pågående så en summerande dom har inte kommit ännu och ärendet är svårt att överblicka då det är uppdelat i separata stämningsansökningar för varje brottsoffer. Av de handlingar Nordfront kunnat ta del av framkommer dock att åklagaren vill få Moggia fälld för följande brott:

  • Våldtäkt mot barn. Moggia har haft sex med flera minderåriga personer som varit 10-15 år gamla.
  • Kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte. På sociala medier har Moggia kontaktat barn och ungdomar och genom hot och manipulation försökt stämma träff med dem. I flera fall har han också lyckats.
  • Utnyttjande av barn för sexuell posering. Vissa av barnen lyckas Moggia förmå att skicka nakenbilder på sig själva, i andra fall har Moggia fotat och filmat barn som han träffat och våldtagit.
  • Barnpornografibrott. Den här åtalspunkten innefattar själva innehavet av bild- och filmmaterialet från den föregående punkten.
  • Sexuellt ofredande. Efter domen 2020 har Moggia fortsatt att skicka nakenbilder på sig själv till barn och ungdomar han chattar med på internet.

Exempel på hur Moggia manipulerat och hotat de 19 offren är att han swishat pengar till dem, lovat att gå i affärer med dem och hotat att kontakta deras föräldrar. Återkommande är också att han bokar träff med offren på hotell, precis som i domen från 2015. Enligt åtalet ska minst ett av offren lida av en intellektuell funktionsnedsättning, vilket även var fallet i den tidigare domen.

En åtalspunkt som sticker ut berör en äldre incident från tidigt 2000-tal och visar hur pedofili varit ett stående inslag i Moggias hela liv som vuxen:

Michele Moggia har haft oralt och eventuellt även analt samlag med målsäganden, som då var 10-11 år, och fotograferat händelsen. Händelsen skedde någon gång under år 2002 i en bil. Han har härefter innehaft 10 bilder som utgör övergreppsmaterial samt 24 bilder som är att betrakta som särskilt hänsynslöst övergreppsmaterial.

Denna incident bör alltså ha inträffat på tiden då Moggia arbetade med Qruiser, vilket han hyllades för av QX så sent som 2010.

Utdrag ur åtalen

Den som vill fördjupa sig i Moggias modus operandi kan läsa några utdrag ur åklagarens stämningsansökningar i målet nedan:

Michele Moggia har vid 5 tillfällen haft anala och orala samlag med målsäganden, som var 14 år. Han har härvid penetrerat målsäganden oralt med sin penis och analt med sin penis eller fingrar. Målsäganden har i samband med träffarna fått pengar vid två tillfällen och vid ett annat tillfälle även en flaska alkohol. Det hände vid följande tillfällen - 2021-09-30, 2021-10-14, 2022-02-09, 2022-03-10 och 2022-04-10 - således under perioden mellan den 30 september 2021 och den 10 april 2022.

Michele Moggia har genom intensiv kontakt via sociala medier försökt förmå målsäganden, som var 15 år, att mot betalning skicka nakenbilder och bilder på dennes könsorgan till honom. Han har härvid framfört hot innebärande att han hade för avsikt att kontakta målsägandens föräldrar och berätta vad målsäganden höll på med, om denne inte skickade de efterfrågade bilderna. Moggia har vidare försökt locka målsäganden att efterkomma hans önskemål genom att utlova stora summor pengar och har även skickat en swishbetalning om 50 kronor till målsäganden.

Michele Moggia har stämt träff med NN 18, som var 13 år, i syfte att företa sexuella handlingar på denne. Han har härvid bokat en campingstuga och betalat biljetter för resan dit. Han har även erbjudit målsäganden pengar för att ses.

Michele Moggia har via kontakter på internet föreslagit en träff med NN13, som var 14 år, i syfte att ha samlag med eller utföra någon annan form av sexuell handling på denne. Moggia har härvid lockat målsäganden att gå med på att komma hem till honom i Stockholm genom att erbjuda denne 5 000 kr och betald tågbiljett.

Michele Moggia har via intensiva kontakter på Snapchat försökt förmå målsäganden, som var 11 år, att skicka nakenbilder. Han har härvid erbjudit sig att via en god vän sponsra målsägandens skateboardintresse som kompensation.

Summering

Utöver alla sexualbrott åtalas Moggia även för dopingbrott och narkotikabrott. I målet figurerade också två andra män som misstänkta utöver Moggia.

En av de andra männen var häktad två veckor i augusti förra året men släpptes och verkar ha avskrivits ur utredningen. Det var en man i 20-årsåldern som åtminstone vid två tillfällen ansökt om att få godman på grund av psykisk ohälsa. Den andra personen som var misstänkt häktades aldrig och är därför okänd.

Nordfront följer målet och återkommer när dom meddelats.

Källa:
B 9761-22 (Stockholms tingsrätt)