KAMPSPORT Kvinnlig UFC-profil talar ut mot sexualiseringen av barn.

MMA-fightern Holly Holm, 41, vann i lördags sin UFC-match mot den 33-åriga ryskan Yana Santos. Efter matchen intervjuades Holm kort i ringen om vinsten. Förutom att svara på frågor om matchen och sina framtidsplaner avslutade Holm med att ta ställning mot sexualiseringen av barn.

— Jag tycker det är sorgligt med all sexualisering av våra barn. Vi behöver skydda dem på alla sätt vi kan, sa Holm.

På presskonferensen efter matchen sa Holm sedan att hon inte tycker att det borde vara en politisk fråga.

— Jag vill inte vara en politisk person, men det finns rätt och fel. Jag tycker att alla ska vara på samma sida i den här frågan. Jag känner inte att det har något med höger eller vänster sida att göra, alla borde vilja försvara sina barn, sa hon.

Enligt Holm har sexualiseringen av barn blivit alltmer normaliserad i USA och skapar trauman för livet. Hon sa också att sexualiseringen sker på flera plan.

— Det finns mycket barntrafficking och det är den extrema delen, men det finns flera nivåer av det. Man ser hur det nästan blivit mer accepterat och jag tycker att det är sorgligt. Vi borde alla göra vad vi kan för att stoppa det även om många inte vet vad vi kan göra, sa Holm.

Holm är själv kristen och dotter till en präst och kallar sig ”prästdottern” när hon tävlar i kampsport. Förutom MMA där hon bland annat varit UFC-mästare i bantamvikt har hon tidigare vunnit tunga titlar inom boxning innan hon gick över till att tävla i MMA 2011.