SPORT Under galan UFC 287 i Miami valde MMA-legenden Jorge Masvidal att leda publiken i en ”Let’s Go Brandon!”-allsång. ”Let’s Go Brandon!” är ett etablerat uttryck bland USA:s Trump-supportrar för att håna president Joe Biden.

Jorge Masvidal meddelade i samband med kampsportsgalan UFC 287 i Miami att han tänker gå i pension. I samband med detta pekade han på Donald Trump, som satt i publiken, och hyllade expresidenten.

— Jag skulle vilja säga att den bäste presidenten i världshistorien sitter där, sa Masvidal, och fortsatte med att hylla Floridas guvernör Ron DeSantis.

Masvidal uppmanade även alla att hjälpa till att hålla Florida en fortsatt republikansk delstat och att kasta ut Joe Biden ur Vita huset.

Efter det fick MMA-legenden publiken att stämma upp i en ”Let’s Go Brandon!”-kör. Frasen blev populär efter ett NASCAR-rally i september 2021 då publiken började skandera ”Fuck Joe Biden!”, samtidigt som medströmsmedia felaktigt rapporterade att man ropade ”Let’s Go Brandon!”. Bland republikaner och systemkritiker har det blivit en mem som uttrycker missnöje med Biden och med medias lögnpropaganda.