SPORT Den tjeckiske MMA-fightern Radek Rousal bannlystes nyligen från den tjeckiska organisationen Oktagon MMA. Anledningen är att han bär politiskt inkorrekta tatueringar på överkroppen.

Den tjeckiska organisationen Oktagon MMA uteslöt nyligen fightern Radek Rousal efter att det uppdagats att han har två så kallade nazi-tatueringar på sin överkropp, rapporterar MMA Nytt.

Den ena ska sitta på Rousals högra arm och föreställer Tysklands tidigare ledare Adolf Hitler. Den andra sitter på bröstet och verkar föreställa en döskalle med en SS-officersmössa.

Planen var att Rousal skulle göra sin MMA-debut mot Nikolas Krivák, men matchen fick ställas in i sista minut efter upptäckten.

Till sajten idnes.cz kommenterar Ondrej Novotny, som är promotor för Oktagon MMA, beslutet:

— [Oktagon MMA] existerar inte för att du ska komma hit och se ut på detta sättet. Vi har det i kontraktet, vi skulle kunna ge honom böter. På bröstet har han tydligen en mössa av en SS-officer. Dödskallen kan även hänvisa till en patrull i SS som hanterade koncentrationsläger. Vi såg inte tatueringarna tidigare, varken fotograferna eller kameramännen la märke till dem. Ingen hade diskuterat dem förut… Vi hade ingen aning, verkligen inte.

Skyller på "dåligt umgänge i ungdomen"

Radek Rousal medger i en intervju med sajten extra.cz att han har så kallade nazi-tatueringar och även att han en gång i tiden varit ”nazist”. Men han menar att detta beror på ”dåliga beslut” och ”dåligt umgänge” i ungdomen.

— Jag växte upp bland en problematisk skara människor, vilket gett upphov till denna tatuering. Vid det laget visste jag inte vad jag ville göra med mitt liv. Jag var ung och tatueringen var dum. Senare, när jag började med kampsport, fick jag ett helt annorlunda liv och perspektiv på världen. Jag har fler tatueringar som jag ångrar och kommer med tiden tatuera över alla.

Men Ondrej Novotny köper inte Rousals ”ung och dum”-ursäkt, med tanke på att MMA-fightern fortfarande har kvar tatueringarna.

— Han förklarade det för mig. Jag sa åt honom att han var galen. Jag är inte en tatueringsexpert, men hur lång tid kan det ta att tatuera över detta? Två dagar? Det är bra att han försökt distansera sig från detta, jag litar på honom och förstår allt. Men det här går inte och kan göras snabbare, säger Novotny,