USA Aktivister från NJP demonstrerade mot sexualisering av barn i Tennessee. Då de lokala konservativa politikerna lyste med sin frånvaro fick protester från upprörda medborgare dragshowen att gå från att vara för alla åldrar till att vara ”endast för vuxna”.

Ett bryggeri vid namn Hix Farm Brewery i Cookeville hade ordnat en show som de kallade för en ”dragshow för alla åldrar”. Lokala aktivister i National Justice Party (NJP) kom ut i stort numerär för att protestera mot evenemanget, som de i sin tur beskrev som ”anti-vit dekadens”.

På dragshowen som var organiserad av transaktivisten Justin Dreamz var det tänkt att flera dragqueens skulle uppträda. Bryggeriet gjorde ett inlägg på Instagram där de pratade om kontroverserna kring det.

Detta är ett privat biljettevenemang där föräldrarnas närvaro rekommenderas. Det är tänkt att samla in pengar för UC Pride. Men på grund av den senaste tidens aktivitet måste vi vända oss till samhället så att berättelsen inte enbart faller i händerna på de som upprätthåller sårande och negativa stereotyper på HBTQ+-gemenskapen.

Hix Farm Brewerys Instagram

Lokala republikaner osynliga, stor uppslutning från NJP

En video från protestaktionen har publicerats på Justice Reports Odysee kanal.

På plats utanför lokalen hölls ett passionerat tal av Carson Kilgrey som ordnade protestaktionen. I talet lyfte Kilgrey fram att dragshowerna genomförs för att de inte ”motsätts på gatorna, inte motsätts på tv, inte motsätts av regeringen, men inte längre! Det finns Tennesseebor som är villiga att stå upp och säga NEJ!”.

Framför de runt 35 NJP-aktivisterna vände han sedan uppmärksamheten mot de lokala republikanska representanterna och deras ovilja att motsätta sig detta och liknande evenemang runtom i hela USA.

— Men låt oss ställa frågan: Vem är inte här? Var i helvete är det lokala Republikanska partiet?

Bryggeriet vek sig för folks ilska

En lokal kristen ledare som bara omnämns som Sean ringde en representant för Hix Farm som tros vara ägaren Malcolm Young. I samtalet erkänner Young att de med avsikt beskriver evenemanget som ”endast för vuxna” för att lura ”folk som snokar för att skapa problem

Dagarna innan fick Hix Farm många upprörda meddelanden från lokalbor medan många skrev till Cookevilles politiska representanter för att förmå dem att totalt förbjuda dragshower i staden. Bryggeriet påstår också att de fått många ”hot om våld” från ”högerextrema” personer, ett påstående som de hittills inte presenterat några bevis för.

Enligt Justice Report var evenemanget ursprungligen marknadsfört utan åldersgräns, men på dagen det skulle äga rum dök plötsligt en 18+ skylt upp i fönstret i lokalen där bögshowen skulle äga rum.

Bild: Justice Report.

Liten seger mot antifa och homolobbyn

En liten mängd maskerade vänsterextremister och diverse homolobby-människor var på plats för att visa sitt stöd för sexualisering av barn. Åtminstone en vänsterextremist sägs ha varit beväpnad och ska enligt vittnen ha viftat med ett skjutvapen vid flera tillfällen.

NJP-aktivisterna delade under dagen ut propagandablad som sägs ha mottagits med mestadels gott humör.

En demonstrant vid namn Anthony Souza som var på plats i Cookeville såg det som en liten delseger mot homolobbyn trots att de inte helt stoppade dragshowen.

— Det var en liten seger, för de ändrade åldersgränsen till 18 plus och det var på grund av oss. Om människor motsätter sig detta, måste de resa sig och organisera sig, beskrev Souza om dagens aktion.