USA En vit familjefar kastade sig framför en kula då en afrikan försökte skjuta hans dotter. Fadern säger i en exklusiv intervju till Justice Report att etablissemangsmedia döljer skyttens antivita motiv.

Gastonia, North Carolina – William ”Jamie” White, hjältefadern som skyddade sin 6-åriga dotter från en säker död genom ett ras-motiverat våldsdåd talar nu uti en exklusiv intervju med Justice Report (JR). Trött på sättet hans berättelse har manipulerats av etablissemangsmedia, riktar han nu uppmärksamheten på dubbelmoralen som medias rapportering ofta är präglad av – och tar kampen mot ett system, som vägrar erkänna att mannen som nästan tog hans och hans familjs liv drevs av rasliga motiv.

Nordfront översätter med tillstånd av Justice Report intervjun med Jamie White, där han återger en fullständig och korrekt bild av sina förskräckliga erfarenheter av det antivita våldet, som ägde rum den 18 april. För enkelhets skull kommer William White att benämnas som WW i den skriftliga intervjun.

JR: Tack för att du pratar med oss Herr White. Många ser dig som en hjälte på grund av det du gjorde för din dotter. Men innan vi går in på det, vill du ta oss tillbaka till början.

WW: En man kommer gåendes ner för vägen och börjar svära åt några barn för att de är ute och spelar basket. Efter att han skrikit åt dem går de och berättar om detta för sin far. Så nu kommer pappan ut för att prata med honom och Singletary [den misstänkte afrikanens efternamn reds. anm] går över till hans hus. Plötsligt tar Singletary fram en pistol och springer över gården och börjar skjuta på den killen och hans två små barn. Nåväl, mitt yngsta barn Kinsley och ungefär nio eller tio andra ungar – alla yngre än 10 – var alla där, och var i princip chockade av det de såg. Jag var ute och grillade entrecotéer under tiden det hände, och jag sprang fram till dem. ’Kom igen! kom igen!’ ropade jag. ’Spring!, spring! ropade jag. Efter att han tömt sin nio millimeters pistol mot barnen, vänder han sig mot mig.

JR: Det är helt galet

WW: Så jag säger till honom: ’Hördu, du kan inte skjuta runt alla de här barnen. Då säger han till mig: ’Du viting, jag gillar inte ens er vita jävlar, jag ska döda ditt vita jävla arsle’. Han tar fram en svart, 45 kalibers revolver ,kommer över grannens gård och börjar skjuta mot mig. Han skjuter tre gånger innan han slutar. Han försöker få in ett direkt skott mot Kinseys huvud. Hon är runt 2 meter ifrån mig och jag skriker åt henne att hon ska springa. Jag tror inte att hon ska klara sig undan, så jag kastar mig framför henne och det är då han skjuter mig i ryggen. Kulan kommer ut på min framsida efter att den krossat mina revben och det är då en en liten del av den splittrade kulan river upp Kinseys ansikte. Jag faller ihop men han fortsätter skjuta mot huset som Kinsey år på väg in i, och en kula nuddar vid min frus armbåge på sin väg innan den träffar huset. Han avlossar sen resten av sina skott – och tack den gode Herren ovanför – missar han med alla av dem.

JR: Vad hände sen?

WW: Då vänder han sig om och går till sitt hus som om ingenting har har hänt.

JR: Hade du någon gemensam historia med Singletary? Har han alltid varit ett problem i området?

WW: Jag hade bara sett den här killen ungefär de senaste fem dagarna, och närapå varenda dag svor han åt barnen för att de spelade nära hans gård. Hans flickvän hyrde ett rum i huset och han sov där. Den vita killen som äger hemmet lämnade det tillsammans med sin son. De var så rädda för Singletary att de åkte iväg. Nu är de dock tillbaka efter att de har sagt upp hyreskontraktet.

JR: Singletary försökte döda dig på grund av att du var vit, men hur var det med de andra han sköt mot innan du konfronterade honom? Var de också vita?

WW: De var rasblandade tror jag. Singletary var svart och killen han först sköt mot var rasblandad och hade rasblandade barn. I gruppen med barn som Kinsley tillhörde var det vita och svarta tillsammans.

JR: Så du är på marken efter att du nyss har räddat din 6-åriga dotters liv. Vad händer härnäst?

WW: Polisen kom hit i ilfart, det krävdes fyra poliser för att lyfta upp mig. Alla fyra fick tag i ett ben eller en arm, varpå de sprang med mig uppför kullen och fick in mig i en ambulans, för jag blödde så kraftigt. Jag kom till sjukhuset och de bestämde genast att jag behöver transporteras med helikopter till ett bättre sjukhus. Som tur är hade de där några av de bästa läkarna på västkusten. Vid denna tidpunkt var jag bara en blinkning från att dö.

JR: Så den antivita attacken på dig och din familj har påverkat ditt liv på andra sätt än rent fysiskt?

WW: Jag ska vara ärlig, jag har ingen sjukvårdsförsäkring. Ett enda besök till Gaston Memorial-sjukhuset kostar runt 35 000 dollar. Summan inkluderar inte ambulansen eller helikopterturen till det andra sjukhuset. De fyra dagarna jag var inlagd där eller Kinsleys och Ashleys sjukvårdskostnader är inte heller inkluderade i den räkningen. När allt är sagt och gjort tänker jag mig att det kommer att kosta vår familj runt 400 000 eller mer. Attacken medförde att jag förlorade jobbet, men tack Gud för att min fru fortfarande kan arbeta, så vi har en liten inkomst, eftersom jag alltid har varit den huvudsakliga försörjaren av min familj. Alltid.

JR: För tillfället har du många beundrare som vill hjälpa till. Vad är det bästa sättet för någon att stöda dig just nu?

WW: Donera till GoFundMe-kampanjen, som min syster har startat upp. Den kommer hjälpa Kinsley i synnerhet och hjälpa till med att betala av alla dessa hutlösa sjukvårdskostnader.

JR: Om domstolen ber dig att tala vid Singletarys rättegång, planerar du att vittna om hans antivita hat?

WW: Ja för fan, jag sade det till distriktsåklagaren igår. Jag kommer att vara vid varenda en av hans domstolsförhandlingar tills det är över och min unge får upprättelse.

JR: När vi pratade första gången verkade du väldigt upprörd över sättet som media har rapporterat din historia till resten av landet. Hur har etablissemangsmedia behandlat dig?

WW: Media vill rapportera om det som om jag blev skjuten på grund av en basketboll. Det har ingenting att göra med en basketboll. Vi blev beskjutna för att vi är vita. De bad mig berätta sanningen och det gjorde jag, och de vill inte rapportera den. De vill bara trycka ut sina egna lögner.

White avslutar med att han vill att den skjutglada, antivita afrikanen ska åtalas för hatbrott. Vidare skriver JR att han är ”självsäker på att han med en organisation som National Justice Party (NJP) vid sin sida, kan kämpa för sin familj och hjälpa till belysa antivitt hat”. NJP demonstrerade framför Gaston Countys domstol för att utkräva rättvisa för den drabbade familjen.