HOMOLOBBYN. RFSU kritiseras för broschyren ”Sex och trans” som har informerat mellanstadielever om analsex och ”fisting”. Man förklarar bland annat för barnen att ”analsex är mer könsneutralt”.

Teckningar från RFSUs broschyr till barn. Foto: Twitter.

Homolobby-organisationen RFSU kritiseras nu för broschyren ”Sex och trans”, som visat sig ha varit tillgänglig för mellanstadielever på Storsjöskolan i Umeå. Broschyren har tagits in hos elevhälsan vid skolan, och har kunnat läsas av barn så unga som 10 år.

Broschyren utgavs 2015 med finansiering av allmänna arvsfonden, och är speciellt inriktad till ”transpersoner”. Nu har broschyren uppmärksammats på nytt.

Förutom vulgära tecknade bilder av onanerande gubbar och sexuella relationer innehåller skriften information om analsex och ”fisting”. Man stoltserar exempelvis med att analsex är mer ”könsneutralt” än vaginalt sex.

Rektorn vid Storsjöskolan, Katarina Lundqvist, säger till Aftonbladet att broschyren troligen inte lämpar sig för små barn. Däremot kan den vara relevant för något äldre barn, anser Lundqvist.

Enligt Hedvig Nathorst-Böös, biträdande chef på RFSU:s nationella enhet, är inte broschyren ämnad som skolmaterial. Instruktionerna om olika typer av extremsex riktar sig till ”transpersoner”, understryker hon.


  • Publicerad:
    2021-04-19 18:45