PEDOFILI. Pedofilen Alexander Tropp Lundqvist döms för misshandel och grov våldtäkt mot barn efter att ha drogat och våldtagit en 12-årig flicka. Straffet blir 6 års fängelse. 

Pedofilen Alexander Tropp Lundqvist, (19881107-5533)

Pedofilen Lars Ingemar Alexander Tropp Lundqvist, (19881107-5533) dömdes för misshandel och grov våldtäkt mot barn efter att ha drogat och våldtagit en 12-årig flicka. Domen, som meddelades i Alingsås tingsrätt den tolfte juni, har målnumret: B 138-20.

Utredningen visar att Lundqvist och den målsägande flickan har haft en regelbunden kontakt mellan 15 november 2019 och 25 januari 2020.

Åklagaren menar att Lundqvist redan hösten 2019 börjat planera våldtäkten på den 12-åriga flickan. Detta eftersom han gett flickan tabletter som innehöll alprazolam och zolpidem, det vill säga, ångestnedsättande- respektive sömntabletter. Lundqvist ska ha gett flickan tabletterna med två veckors mellanrum under den aktuella perioden med motiveringen att de var vitamintabletter.

Målsäganden har i förhör sagt att hon fick en dos av de blå tabletterna, (ångestnedsättande) senast den 25 januari. Runt lunchtid den 26 januari återvände Lundqvist från affären, iklädd Adidas-byxor och maskerad med en mössa som han hade dragit ner över ansiktet, med hål kring ögonen så att han kunde se.

Han ska därefter ha hotat flickan med en soft air gun pistol, som han höll mot flickans huvud. Lundqvist band även fast flickans armar, band tygbitar runt hennes ögon och stoppade en strumpa eller liknande i hennes mun, varpå han våldtog flickan.

Efter våldtäkten gick Lundqvist och gömde mössan för att sedan komma tillbaka till den uppgivna flickan och larma polisen. Efter ett kort polisförhör fördes flickan till sjukhus och hon beskrivs vara ”mer och mer påverkad”. Det har sammanlagt hållits fyra förhör med målsäganden, där hon bland annat beskriver att gärningsmannen ”tog sitt lilla könsorgan i mig”.

Lundqvist beskriver sig ha haft självmordstankar och mått mycket dåligt under en lång tid. Han uppger att han hade införskaffat tabletterna för att kunna begå självmord.

Undersökningar visar att flickan hade både alprazolam och zolpidem i både blodet och urinet. Vidare har man hittat Lundqvists sperma på både målsäganden såväl som på hans byxor och på golvet där våldtäkten skedde. DNA-spår har även hittats på tygbitarna som använts för att binda fast flickan.

Tingsrätten bedömer således att Lundqvist har drogat och våldtagit flickan samt att straffet kommer att bli 6 års fängelse.


  • Publicerad:
    2020-06-19 08:00