SVERIGE. En Ica-butik i Mörarp har blivit anmäld till Diskrimineringsombudsmannen (DO) efter att de satt upp en lapp som innehöll ordet ”blattar”.

Nordfront har tidigare skrivit om en händelse som inträffade på en Ica-butik i Mörarp då en anställd ska ha misshandlad av två kunder. Några timmar senare ska personalen ha satt upp en lapp utanför butiken som löd: ”Stängt på grund av våld mot personalen av BLATTAR”.

Lappen ska ha retat upp två personer som gjorde en polisanmälan om hets mot folkgrupp men nu tycks ärendet ha skickats vidare till DO. Enligt anmälan kom den 27-årige mannen till butiken med sin minderårige lillebror. När mannen, enligt sin anmälan, nekades att köpa en ask cigaretter med hänvisning till att hans lillebror snattat i butiken ett par år tidigare, bad han sin bror att gå ut. Enligt mannen ska han trots det ha blivit nekad till att köpa cigaretter.

”Han uppfattade det som att han inte fick köpa cigaretterna på grund av hans etniska tillhörighet”, skriver mannens advokat i anmälan.

Efter händelsen polisanmälde de inblandade varandra och förundersökningen om misshandel av invandrarmannen är enligt hans advokat nedlagd. Förundersökningen som riktas mot honom är dock öppen.

Butikschefen har efter händelsen gått ut och bett om ursäkt för lappen och menar att den skrevs i vredesmod.

Källa:
Ica-butik anmäls efter lapp om ”blattar”


  • Publicerad:
    2015-11-17 12:30