MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordiska motståndsrörelsen i Finland arrangerar som bekant en Frihetsmarsch i Helsingfors den 6 december. Nordfront publicerar nu ytterligare information om evenemanget tillsammans med lite frågor och svar.

kohtisvenska

Samlingen inför marschen sker klockan 15.30 och samlingsplatsen är Hagnäs torg som ligger intill Helsingfors centrum. Till torget kan man åka med tunnelbana, spårvagn eller buss och från Helsingfors järnvägsstation till Hagnäs torg tar det tio minuter till fots. Du kan själv planera din resa på reittiopas.fi/sv.

Vi rekommenderar att man lämnar sin bil utanför centrum eftersom det kan vara svårt att hitta en parkeringsplats i centrala Helsingfors.

Marschen avgår klockan 16 finsk tid. Innan dess ger vi instruktioner till publiken, så vi uppmanar alla att vara ute i god tid. Marschrutt är cirka tjugo minuter lång och slutar vid J.V. Snellmans staty där det kommer att hållas flera tal.

Evenemanget avslutas senast klockan 17.30. Efter detta går vi till fots till 612-föreningens marsch som arrangeras vid Tölö torg, vilket tar cirka en halvtimme. Deltagare kan förstås också åka kollektivt till Tölö för att spara på fötter och tid men Motståndsrörelsens aktivister kommer att gå till fots till Tölö torg.

Vi vill att alla deltagare klär sig helt och rent och all form av maskering är förbjuden. Det är även vår önskan att alla som deltar på demonstrationen tar del i att ropa slagord under marschens gång. Det är förbjudet att komma alkoholpåverkad till platsen eller att ta med sig alkoholhaltiga drycker. Rökning är inte heller tillåtet, varken under själva marschen eller när det hålls tal.

Vi rekommenderar att deltagare har koll på vädret och klär sig därefter. Se även till att äta ordentligt innan och eventuellt ta med ett mellanmål då det kommer att bli en lång och kall dag.

Vi uppmanar alla att prioritera självständighetsdagen, för det finska folket och dess frihets skull. Enligt vår åsikt har ingen finsk nationell något viktigare att göra under tiden för evenemanget.

Här följer några frågor och svar som inkommit från läsare:

Vad är syftet med evenemanget?

Syftet är att hedra forna tiders, nutida likväl som framtida frihetskämpar. Vi vill få människor att inse att vi inte lever i frihet år 2016, även om man försöker få oss att tro det. Vi vill återta vår frihet och är redo att kämpa för det.

Har ni tillstånd att hålla evenemanget?

Enligt finsk lag kräver en allmän samling inget tillstånd, dock måste man informera polisen om saken minst sex timmar innan samlingen. Polisen är informerad om evenemanget och vi har förhandlat med dem om de praktiska frågorna kring organiseringen av samlingen.

Vilka får gå med i marschen?

Alla som vill se ett fritt folk som inte styrs av främmande makter är välkomna, oavsett ålder, kön, inkomst eller organisationsbakgrund.

Måste jag tillhöra till Nordiska motståndsrörelsen för att delta?

Nej, det måste du inte. Medlemmar av andra politiska organisationer är också välkomna om de står upp för marschens syfte.

Får man ta med egna fanor, skyltar eller banderoller?

Nej det får man inte göra. Endast organisatörer kan ta sådana med sig. Vi förbjuder dock inte exempelvis organisationssymboler på deltagarnas kläder och liknande.

Vi ses i Helsingfors den 6 december!


  • Publicerad:
    2016-11-25 10:45