MOTSTÅNDSRÖRELSEN. En marsch för frihet kommer att hållas i Helsingfors den sjätte december. Nordiska Motståndsrörelsen anordnar marschen till ära för såväl gångna som kommande dagars självständighetskämpar. Nordfront återpublicerar här det pressmeddelande som våra finska kamrater publicerade under gårdagen på Kansallinen Vastarinta.

kohtisvenska

Den sjätte december har det förflutit 99 år sedan den dag då riksdagen godkände Finlands självständighetsförklaring. Landet var då ockuperat av främmande makt och medborgarna hade tröttnat på hur utomstående krafter bestämde över finländarnas liv. Självständighetsförklaringen initialiserades av den aktivism som förts mot ockupationsmakten av finländska nationalister under de föregående åren.

Självständighetsförklaringen följdes av ett frihetskrig, där folk kämpade för självständighet och rätten till frihet mot de Rysslandsstödda rödgardisterna. Kriget slutade i maj 1918 med seger för självständighetskämparna.

Även om Finland officiellt förklarades självständigt så pågår den verkliga självständighetskampen än idag. Vårt land har under dessa nästan hundra år gått igenom mycket. Vår självständighet har återigen hamnat under främmande makters inflytande. Europeiska unionen och multinationella banker har korrumperat Finlands politiska system till den grad att alla föreställningar om självbestämmande är blott sken utan någon verklighetsgrund. Vi vill ha vår frihet. Vi ämnar kämpa för vår frihet.

För att visa aktning för såväl gångna tiders som dagens och framtidens självständighetskämpar så anordnar Nordiska Motståndsrörelsen en marsch för frihet den sjätte december. Marschen går i centrala Helsingfors med start klockan 15:30. Mer detaljerad information om samlingsplats samt andra anvisningar kommer när vi är närmare tillställningen, så håll ögonen öppna!

Nordiska Motståndsrörelsen kallar varje medlem i organisationen, tidigare medlemmar samt nationella utanför organisationen att delta i den första öppna marschen som anordnas av Motståndsrörelsen i Finland. Efter marschen kommer tal att hållas. Tillställningen avslutas ca. 17:00.

Välkommen till Helsingfors den sjätte december! Håll utkik efter närmare detaljer om marschen som kommer att publiceras på Kansallinen Vastarinta och med svensk översättning här på Nordfront under de kommande veckorna.

Ursprungligen publicerad på Kansallinen Vastarinta.


  • Publicerad:
    2016-11-15 19:50