FINLAND. Polisen placerade en bakbunden Emil Hagberg i samma polisbuss som en 130 kilos anarkist som tidigare gått till attack mot Motståndsrörelsens demonstrationståg. Polisen hade ”glömt ” att sätta buntband på anarkisten.

kiinniotto-natsi-681x400

Det var under Nordiska motståndsrörelsens vällyckade demonstration i Helsingfors igår som händelsen utspelade sig. En anarkist gick till angrepp mot demonstrationståget, varpå Emil Hagberg med flera gick till motangrepp.

Hagberg och minst en av de svartklädda anarkisterna blev nedlagda på marken av polisen. Klipp från händelsen kan du se här.

Efter gripandet fick Hagberg händerna bakbundna med buntband bakom ryggen och placerades i en polisbuss tillsammans med en person som han först antog var nationalist.

— Han var kortklippt och svartklädd så jag utgick nästan från att han var en av våra egna, säger Hagberg.

Vidare säger Hagberg att efter att polisen hade stängt dörrarna till bilen noterade han att finnen som satt i samma bil hade händerna fria.

— Han mumlade först något på finska och försökte därefter att lyfta på min mössa, antagligen för att se vem jag var. Efter det gick han till attack och fick in mellan 15 till 20 slag mot mitt ansikte innan jag på något mirakulöst vis klarade av att slita av mig buntbanden och gå till motattack.

Hagberg säger att han fick in mellan ett till två slag på anarkisten innan polisen öppnade dörren och slet ut anarkisten ur bilen. Två polismän ställde sig framför Hagberg med dragna batonger, redo att gå till angrepp eftersom han gett sig på anarkisten.

— Bilen var ta mig fan full av blod, säger Hagberg.

Hagberg säger vidare att han inledningsvis var misstänkt för grov misshandel men att polisen sa att han var ”free to go” efter att de såg hur han såg ut.

— De uppmande mig att uppsöka sjukhus då de misstänkte att jag hade en bruten näsa. På sjukhuset kunde de dock inte göra någon bedömning då mitt ansikte var så pass svullet.

Efter detta tog sig Hagberg till samlingsplatsen för 612-demonstrationen som skulle utspela sig efter Motståndsrörelsens frihetsmarsch och deltog i denna. Han säger till Nordfront att han allt som allt är vid gott mod.

— Ja, jag är extremt glad över vår vällyckade demonstration i Helsingfors igår!

Vi tackar Hagberg för intervjun och vi kommer att återkomma med mer information och en längre intervju med honom inom en snar framtid.


  • Publicerad:
    2016-12-07 13:25