KULTURKAMP. Inrikesminister Mikael Damberg (S) besökte under fredagen raggarfästet Värmland. På plats beskrev han människor som spelar hög musik i bilen som ett stort samhällsproblem som måste bekämpas.

Till höger: Foto: Konstantin (CC BY-SA 3.0). Till vänster: Foto: Anders Henrikson (CC BY 2.0). Kollage: Nordfront.

Under fredagen lämnade inrikesminister Mikael Damberg Stockholm för ett besök på den värmländska landsbygden, som bland annat är känd för sin raggarkultur. På plats passade han på att attackera just raggare, för att dessa spelar hög musik i sina bilar.

Till SVT hävdar Damberg att han blivit kontaktad av ett trettiotal kommuner som beklagat sig över att man inget kan göra åt människor som spelar hög musik.

— Det är ytterst irriterande och skadligt!, dundrar inrikesministern i en intervju med SVT.

Redan nu kan man få böter för att man spelar för hög musik. Men regeringen tänker se över ifall man kan vidta fler åtgärder för att komma åt det så kallade problemet.

— Det finns också möjligheter att man plockar högtalarna eller musikanläggningarna och tar dem i beslag från polisens sida, säger Damberg och tillägger:

— Någon direktkonsekvens måste det bli om man stör människor på det här sättet!

Att Damberg lämnar gangsterkrigens, överfallsvåldtäkternas och förnedringsrånens Stockholm för att åka till Värmland och måla ut raggare som ett stort samhällsproblem har dock inte tagits emot särskilt väl. Fria Tider uppmärksammar att de moderata riksdagledamöterna Lars Beckman och Jan Ericson nu hånar Damberg och regeringen på Twitter.

”Inrikesministern har tydligen gett upp om den grova kriminaliteten och hittat nåt annat att sätta tänderna i. Raggarmusik. Ett av våra största samhällsproblem just nu”, skriver Jan Ericson sarkastiskt på Twitter.

Lars Beckman konstaterar samtidigt att ”medan vi andra oroar oss för en helt annan nivå på brottslighet fokuserar ministern på – raggare”.

Tilltaget har också lett till att den framlidne raggarlegenden Eddie Meduza trendar på Twitter. Där uppmanar användare andra att köra runt och spela hög raggarmusik för att reta sossetoppar.

Nedan tipsar Nordfront om några bra Eddie Meduza-låtar att spela i bilen för alla som vill reta socialdemokrater från Stockholm under lördagskvällen. Fyll gärna på med era tips på bra raggarmusik i kommentarsfältet.

Och här är en låt som dedikeras särskilt åt Mikael Damberg:


  • Publicerad:
    2020-09-19 17:14