TRAKASSERIER. Nyligen försökte den norska säkerhetstjänsten PST att stoppa verksamheten till en nationalsocialist genom att åka till hans dåvarande revisors hem och hota honom. Inspelningen av samtalet mellan PST och revisorn har nu publicerats och finns nu att lyssna på Nordfront.

I ett försök att stoppa verksamheten till nationalsocialisten Ronny Bårdsen dök PST upp vid dörren till revisorn som Bårdsen använde sig av. När revisorn påtalade för PST att han hade tystnadsplikt och att han inte var intresserad av att diskutera saken vidare förändrades PST trevliga bemötande och de kom istället med indirekta hot.

— Ja, men vi kommer inte att ge oss med det här. Vi kommer att följa dig och du har ju två små barn, förstår du?

Ljudinspelning, som är av något dålig kvalitet, har man försökt att rensa på brus men den är fortfarande något otydlig. Man kan likväl ändå höra hur PST försöker få revisorn att bryta sin tystnadsplikt, att syftet med det hela var att stoppa Bårdsens verksamhet samt de indirekta hoten mot revisorn och hans barn när han inte vill spela med i PST:s angrepp mot Bårdsen.

Lyssna på inspelningen nedanför:

Samtalet kan läsas här nedanför:

R=Revisorn PST=PST

R: Ja hallå? …Hallå?

PST: [Otydlig introdukton, men de frågar honom om Tønsberg]

R: Tønsberg? Jag för bokföringar [otydlig mening därefter]

PST: Vi har observerat din Mercedes hos en person som är i polisens sökljus, osv., så jag vill gärna varna dig om detta.

R: Öhh. Tønsberg? Är det Ronny Bårdsen då eller, är det honom du tänker på? Jag bokför åt honom.

PST: Ja. Han är… [otydligt]

R: Det tycker jag låter väldigt märkligt. Var kommer ni ifrån? Vad heter du? Är du från polisen?

PST: [Otydligt] Detta är en sådan person, så då vill jag förvarna dig om att vi vill stoppa honom. Finns det några svagheter som du tydligt vet om så vi kan stoppa honom?

R: [Otydligt] Jag är inte interesserad av att kommentera ytterligare så.. Ni måste komma med en stämning, arresteringsorder. Utöver det så vill jag inte förklara något. Jag tycker det är oseriöst att komma här med såna påståenden och att ni vill stoppa hans verksamhet och fråga mig om han har några svagheter och stoppa hans verksomhet, det är ju helt taget från ingenstans liksom. Och det går ju emot bokföringssekretessen [otydligt] Vi får nog bara säga ha det bra.

PST: Ja men vi vill ju bara hjälpa dig [otydligt]

R: Vi avslutar samtalet för jag är inte intresserad av att prata med er. Är ni från polisen eller?

PST: Ja på ett sätt är vi det. Vi är bara oroliga.

R: Då vill jag bara säga att om du inte har något mer att komma med så avslutar jag samtalet här nu. Jag ger inte information om varken det ena eller andra. Jag tystnadsbelagd och jag driver en laglig revisorfirma och vad ni väljer att göra är upp till er.

PST: Ja men vi kommer inte att ge oss med det här. Vi kommer att följa dig och du har ju två små barn, förstår du?…. [otydligt]

R: Tack för upplysningen! Ha en fin dag! Godnatt. Fan i helvete! De kan dra åt helvete.

Källa:
LYDOPPTAK: PST forsøker å stoppe nasjonalsosialist ved å true hans regnskapsfører


  • Publicerad:
    2018-03-16 10:10