Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Instagram censurerar #FreeKyleRittenhouse – tillåter #KyleRittenhouseIsAMurderer

Av Redaktionen, 2020-08-31
redaktionen@nordfront.se

CENSUR. Instagram censurerar hashtags i stöd för den vita amerikanen Kyle Rittenhouse, som sköt tre antifascister i självförsvar. Samtidigt tillåts inlägg som hånar Rittenhouse och pekar ut honom som en mördare.

17-årige Kyle Rittenhouse är misstänkt för mord efter att ha skjutit ihjäl två kriminella antifascister och skjutit av armen av en tredje i samband med att de angrep honom. Som Nordfront tidigare konstaterat kan man utifrån filmklipp från händelsen se hur Rittenhouse angreps medan han låg på marken, men likväl uppvisade sinnesnärvaro och återhållsamhet i sitt självförsvar.

LÄS MER: Rittenhouse gjorde inget fel!

Trots detta censurerar nu Instagram, som ägs av den judiske Facebookgrundaren Mark Zuckerberg, inlägg som försvarar Rittenhouse. Både #FreeKyleRittenhouse och #KyleRittenhouseIsAHero blockeras med motiveringen att det ”eventuellt inte följer Instagrams communityregler”.

Instagram censurerar hashtags som uttrycker stöd för Kyle Rittenhouse. Skärmbild: Instagram. Klicka för förstoring.

Samtidigt tillåter man hashtags som #KyleRittenhouseIsAMurderer, trots att den amerikanska konstitutionen försäkrar att en person ska anses vara oskyldig tills motsatsen är bevisad i en domstol.

Under hashtagen samlas osmakliga bilder som hånar och förtalar 17-åringen, som trots våldsvänsterns och deras allierade inom storfinansens mediebolags försök att utmåla honom som ”nazist” tycks vara en helt opolitisk ung vit man.

Inlägg under #KyleRittenhouseIsAMurderer. Skärmbild: Instagram. Klicka för förstoring.

Facebook har länge anklagats för politiskt motiverad censur, även på Instagram. Nyligen förhördes företagets judiske boss Mark Zuckerberg i den amerikanska kongressen där flera uppretade republikanska ledamöter krävde svar på varför man konsekvent tar bort konservativt innehåll. Zuckerberg bedyrade dock att så inte var fallet.


  • Publicerad:
    2020-08-31 15:00