MALMÖ. Malmö tingsrätt dömer en 37-årig man till två och ett halvt års fängelse, bland annat för våldtäkt. Han slipper utvisning eftersom han har barn i Sverige.

Mannen, som är utländsk medborgare, anklagade sin fru för otrohet. Bland annat så luktade han på hennes kläder och påstod att de ”luktade sex”. Han tvingade även av henne byxorna och ”undersökte” henne genom att föra upp ett finger i hennes underliv – allt detta skedde inför parets dotter. Enligt mannen skulle ”undersökningen” påvisa huruvida kvinnan nyligen haft sex.

Kvinnan berättade sedan om händelsen för en bekant, som i sin tur kontaktade polisen, skriver Lokaltidningen.se.

Mannen erkänner handlingen, men hävdar att kvinnan frivilligt blivit ”undersökt”. Tingsrätten tror dock inte på mannen. Enligt honom själv ska kvinnan blivit ledsen och gråtit efter händelsen.

I domen står följande:

Målsäganden har berättat att hon var chockad och kände sig förnedrad. Hon ’stängde av sig själv’ och var passiv för att dottern skulle märka så lite som möjligt och inte bli rädd.

Enligt tingsrätten är handlingen jämförbar med ett samlag som skett utan samtycke och därför döms mannen för våldtäkt. Han döms även för olaga hot efter att ha hotat hälla kokande vatten över kvinnan.

Åklagaren yrkade på utvisning, men mannen får stanna eftersom han har barn i Sverige. Förutom fängelse i två och ett halvt år döms mannen även till att betala 105 000 kronor i skadestånd.

Källa:
Invandrare döms till fängelse för ”otrohetskontroll”


  • Publicerad:
    2019-03-10 20:10