SVERIGE. En invandrare som inte skötte sina tvättider hamnade i bråk med en svenska. Nu åtalas svenskan.

niqab

Illustrationsbild.

Att många invandrare har problem i tvättstugor vet inte bara svenskar som bor i mångkulturella områden, det vet även Ludvika kommun som investerar 4,4 miljoner kronor i att lära sina invandrare hur man använder tvättstugor.

I höstas i en förort till Stockholm hade en invandrarkvinna lämnat sina tvättade kläder kvar i tvättstugan efter sin tvättid. När kvinnan kom dit för att hämta tvätten uppstod ett bråk med en frustrerad 60-årig svensk kvinna som menar att invandrarkvinnan ofta glömmer tvätten på det sättet.

Invandrarkvinnan menar att 60-åringen knuffade henne och slet i hennes niqab.

— Så här klär man sig inte i Sverige. Det här är mitt land, åk hem, påstår invandrarkvinnan att svenskan ska ha sagt.

Istället för att be om ursäkt för att hon missköter sig i tvättstugan ska invandrarkvinnan ha tillkallat polis och anmält svenskan som nu åtalas för ofredande med hatbrottsmotiv. Invandrarkvinnan yrkar på att hon ska få 5 000 kr i skadestånd för incidenten.

Svenskan menar dock att det hela gick till på ett annat sätt. Hon uppger att invandrarkvinnan hade kvar sin tvätt inne i ett torkskåp och blev aggressiv då svenskan tog ut tvätten för att själv kunna använda torkskåpet.

— När jag skulle ta ut den försökte hon hindra mig. Sedan högg hon mot mig med en nyckel, säger den 60-åriga kvinnan som förnekar att hon knuffat den andra kvinnan eller hotat henne.

Angående niqaben menar svenskan att hon lyfte lite på den för att se så att det var samma person som glömt tvätt i tvättstugan tidigare.

Källa:
Slet av niqab vid tvättstugebråk – åtalas


  • Publicerad:
    2016-04-15 11:40