NORDEN Islands regering har beslutat att öka stödet för FN:s hjälporganisation för Palestina. Nyligen deltog den isländska utbildnings- och barnminister Ásmundur Einar Daðason dessutom på en konferens för den drabbade palestinska civilbefolkningen i Jordanien.

Det var den 11 juni som Islands utbildnings- och barnminister Ásmundur Einar Daðason deltog på konferensen ”Call for Action: Urgent Humanitarian Response” i Jordanien. I samband med konferensen fördömde ministern den israeliska terrorn i Gaza.

— Att döda, lemlästa eller ta barn som gisslan kan aldrig rättfärdigas – deras ofattbara lidande och umbäranden hotar också att undergräva freden och förtroendet mellan folken i Israel och Palestina för kommande generationer, sa Daðason.

Ministern meddelade också att Island skänker ytterligare 100 miljoner isländska kronor till FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar (UNRWA), vilket innebär att landet sammanlagt i år har skänkt 290 miljoner isländska kronor, vilket motsvarar cirka 22 miljoner svenska kronor.