INRIKES. Det israeliska fotbollslaget FC Gunners har uteslutits från svenska Dalecarlia Cup sedan flera av dess spelare ofredat unga flickor.

FC Gunners, ett israeliskt pojklag i fotboll, har uteslutits från sitt deltagande i den svenska fotbollstureringen Dalecarlia Cup. Orsaken är att fler av dess spelare ofredat minderåriga flickor.

En av spelarna ska enligt tävlingskommitténs protokoll ha ofredat en 13-årig flicka på ett diskotek genom att trycka sitt skrev mot henne samt försöka kyssa henne. Flera flickor uppges även ha lämnat diskot efter att på olika sätt ha ofredats av spelare i FC Gunners.

Idrottsarrangören Mats Andréason, mannen bakom beslutet att utesluta laget, säger till tidningen DT:

– Vi har diskvalificerat ett lag i Dalecarlia Cup 2014 av disciplinära skäl. En enig tävlingskommitté för Dalecarlia Cup, bestående av fyra personer, har tagit detta beslut. När det gäller att diskvalificera lag och sådant kan vi ju backa bandet till Axa Floorboard Cup när vi skickade hem ett svenskt lag av disciplinära skäl, det var samma sak där. Vi har fått ta sådana tråkiga beslut. Där stannar jag och svarar inte på fler frågor.

FC Gunners lagkapten, juden Itzik Merkel, är rasande över beslutet och hotar stämma Andréason.

– Jag har pratat med IK Brage och de säger att han har kontrakt på cupen. Jag ska personligen stämma Andréason för att han smutskastat mig som person, säger han.

Källa:
Israeliskt pojklag uteslutet ur cupen


  • Publicerad:
    2014-07-09 15:30