POLITIK. Efter tio år lämnar ordföranden i stadsdelsnämnd Östra Göterborg Miljöpartiet. Tvärt emot partiets uttalade strävanden om att vända den allt värre segregeringen och ojämlikheten i staden blir allt bara värre.

Ordföranden i Östra Göteborgs stadsdelsnämnd, miljöpartisten Özgur Tasbas, har hoppat av Miljöpartiet. Han är trött på att samhällsutvecklingen går på tvärs mot partiets uttalade ambitioner.

Till den kommunistiska tidningen Proletärens reporter Håkan Lundqvist upprepar Tasbas sitt uttalande att han inte orkar ljuga längre. Lundqvist påpekar att det är ovanligt starka ord för att komma från en politiker.

— Politikerna lovar att vi ska få en sammanhållen stad och bygga bort trångboddheten. Vi bygger inte bort trångboddheten för alla, vi skapar inte en stad för alla. Det är lögn och det står jag för. Jag tar gärna den debatten med den som vill. Politikerna sitter i en båt och de skulle kunna styra den, med det gör de inte. De är delvis i händerna på marknadskrafterna, delvis tittar de på tjänstemännen. Politikerna har inte kompetens, helt enkelt. Man skulle kunna säga att Göteborg är ett herrelöst skepp. Det är inte att ta ansvar, säger Tasbas till Proletären.

— Vi låtsas som att Göteborg är en bra och välmående stad med stark industri. Men så gör man inget [för utsatta människor]. Vi har inte varit ärliga. Är inte det dubbelmoral?

På Lundqvists fråga om Tasbas ser något parti där han kan få gehör för sina tankar och idéer, svarar Tasbas:

— Något rödgrönt alternativ är i alla fall inte aktuellt för min del. Vi får se. Jag har inte bestämt mig för något parti ännu, säger Tasbas till Proletären.

Källa:
Proletären vecka 22, 2018.


  • Publicerad:
    2018-05-31 21:45