EUROPA. Den globalistiska superstaten EU har redan egen grundlag, domstol, nationaldag och nationalsång. Nu vill EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker ha en egen armé – som ska kunna sättas in mot Ryssland.

jean-claude-juncker

Det är till den tyska tidningen Welt am Sonntag som Jean-Claude Juncker avslöjar att han vill se en EU-armé. Enligt globalisten Juncker ska armén kunna sättas in mot Ryssland för att ”försvara europeiska värden”.

– En gemensam europeisk armé skulle skicka ett tydligt budskap till Ryssland om att vi menar allvar att försvara våra europeiska värden, säger Juncker till tidningen.

Juncker uppger till den tyska tidningen att EU samarbetar med Nato men att situationen är problematiskt då inte alla EU-länder är med i militäralliansen.

– Med en egen armé skulle Europa reagera med större trovärdighet mot fredshot i medlemsländer eller grannländer, säger han.

Men förslaget har stött på motstånd bland EU:s medlemsländer. Bland annat har Storbritanniens regering avfärdat förslaget.

— Vår ståndpunkt är kristallklar om att försvaret är ett nationellt – inte ett EU- – ansvar, och det finns inga utsikter för att denna inställning kommer att ändras, säger ett språkrör för den brittiska regeringen.

EU:s politik om att utarma inhemska försvar och göra nationerna beroende av varandra var det som från första början gjorde EU-länderna oförmögna att försvara sina gränser. När svenska försvaret slaktades efter försvarsbeslutet 2004 var argumenten för att övergå till ett insatsförsvar samarbetet med andra organisationer inom bland annat EU och den ”solidaritetsklausul” som EU arbetar efter om ett EU-land attackeras.

Källor:
Juncker calls for EU army, says would deter Russia
Jean-Claude Juncker calls for EU army


  • Publicerad:
    2015-03-09 10:45