FRANKRIKE. Efter att Nationella Frontens partiledare Marine Le Pen fördömt ”antisemitiska” uttalanden från sin far, Jean-Marie Le Pen, slår han nu tillbaka och menar att dottern gjort partiet till ett ”bisarrt konformistparti”.

Jean-Marie Le Pen.

Jean-Marie Le Pen.

I helgen uppstod nya kontroverser kring Nationella frontens grundare Jean-Marie Le Pen efter att han sagt att man borde göra ett ”ugnslass” av den judiske sångaren Patrick Bruel, en person som är känd för att vara en stark kritiker till partiet. Detta tolkades av etablissemanget som en referens till krematorieugnar och andra världskriget.

Marine Le Pen kritiserade därefter sin far och menade att utspelet var ett politiskt misstag och att partiet nu får lida för konsekvenserna. Detta fick Jean-Marie Le Pen att se rött.

I en efterföljande intervju menar han att dottern gjort partiet till ett bisarrt konformistparti sedan hon tog över ledarskapet 2011.

— Jag anser att det politiska misstaget kommer från de som rättat in sig i den politiskt korrekta mittfåran. De vill rätta in sig efter de andra politiska partierna. Om detta är det utsatta målet för några av Nationella frontens ledare så har de lyckats, sa han.

Jean-Marie Le Pen skapade tidigare i år kontroverser när han under EU-valrörelsen sa att Ebola-viruset kunde lösa befolkningsökningen i världen och invandringen till Frankrike på tre veckor.

Källa:
Jean-Marie Le Pen: my daughter Marine has turned Front National into ’bizarre’ conformist party


  • Publicerad:
    2014-06-10 18:50