STOCKHOLM Journalisten Christian Peterson besökte nyligen Dramaten och en show där transor ”guidade” småbarn i lokalerna. Men när Peterson ville ställa frågor om spektaklet blev han avvisad.

Under tisdagen besökte Christian Peterson från Exakt24 Dramaten i Stockholm. På plats var även ministrarna Johan Pehrson (L) och Paulina Brandberg (L), samt en grupp småbarn som fick en guidning av två transvestiter som kallade sig ”Lillan” och ”Tjorven”.

När Peterson försökte ställa frågor kring varför det var så viktigt för transvestiter att komma i kontakt med barn blev han dock direkt attackerad och avvisad.

På Twitter har Peterson publicerat ett filmklipp från incidenten.

— Det var ganska obehagligt, men han gick sen. Tack och lov hade barnen kommit därifrån. Vi kommer att se över säkerheten och hur vi ska hantera det, säger Dramatens pressansvariga Lena Törner till Kulturnyheterna.

De två liberala ministrarna har också kommenterat incidenten. Båda anser att det ”inte får hända” att transor får kritiska frågor om deras intressen av barn.

— Det här är sånt som inte ska få hända. Det är viktigt att Dramaten ser över sin säkerhetsrutiner, säger Johan Pehrson till Kulturnyheterna.

Twitter beskriver jämställdhetsminister och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg incidenten som ”hat hot mot HBTQI-personer”. Som före detta åklagare och nu ansvarig HBTQ-minister tar Brandberg detta på ”mycket stort allvar”.