FIKTION. ”Förintelsen” ska nu presenteras i serietidningsform och kanske användas till utbildning i amerikanska skolor.

blog-medoff-091713Judar hittar ideligen nya plattformar för att skuldbelägga vita människor. Nu ska man använda sig av serietidningar med förhoppning att nå en större publik.

Det är David Wyman Institute for Holocaust Studies som just nu samlar in serietecknare och andra medarbetare för att skapa tryckta och Online-baserade serier om ”förintelsen” som man hoppas ska kunna finnas på amerikanska High Schools. Responsen uppges ha varit god bland judiska serietecknare och bland andra Marvel-tecknaren Stan Lee sägs stötta projektet, som ännu är i planeringsstadiet.

Rafael Medoff, grundare av David Wyman Institute for Holocaust Studies, säger att projektet, “Cartoonists Against the Holocaust”, kommer handla om ”vad som hände judarna i Europa under 1930- och 1940-talet, med historiska kommentarer”. Han planerar även en serietidning om Mein Kampf.

Att judar använder sig av serietidningar som politiskt verktyg är inget nytt. Såväl Stålmannen som Captain America skapades av judar och bekämpade de tyska nationalsocialisterna.

Källa:
Holocaust Education Through Comics


  • Publicerad:
    2013-09-19 20:30