JUDISK PROPAGANDA. Public Service låter juden Eli Weismann från Stockholm ösa ur sig hat mot vita européer i SVT-programmet Utrikesbyrån.


SVT:s tv-program Utrikesbyrån handlade på onsdagskvällen om Israels nya relationer med arabiska stater, och om den centrala roll som juden Jared Kushner – den amerikanske presidenten Donald Trumps svärson och chefsrådgivare – har spelat i att liera Israel med allt fler arabiska stater.

Ett par judiska gäster såsom Anneli Rådestad, chefredaktör på Judisk krönika som upplever en stor eufori över Israels nya maktrelation till arabstater, medverkar i programmet.

Juden Eli Weismann fyrtiotalist född i Stockholm, säger i programmet att det är väldigt viktigt att Jared Kushner är med och formar Mellanösternpolitiken, eftersom han är [ortodox] jude.

— Han har ju naturligtvis då speciella känslor för landet Israel, säger Weismann och fortsätter med att berömma hans svärfar, president Trump:

— Och Donald Trump är faktiskt den mest Israelvänliga ledaren som har funnits de sista tvåtusen åren.

— Ja, det tycker jag är väldigt bra, att det inte är européer som är iblandade, fortsätter han medan bilder visas på en tv-producent som nickar åt det han säger.

— För européerna är ju väldigt antisemitiska, det ligger ju i de europeiska generna. Antisemitismen är ju nästan alla födda med i Europa, det får de ju i sig med modersmjölken, fortsätter Weismann enligt en av judar ofta använd prosemitisk, antivit truism.

—Att hata judar är ju standard i Europa. säger Weismann och konstaterar frankt:

— Européerna har ju aldrig varit våra vänner. Aldrig. Varit våra vänner.

Eli Wesimanns antivita rasism och hat ifrågasätts inte av SVT:s intervjuare. Istället frågar hon om han tänker resa till Israels nya arabiska vänstat Förenade Arabemiraten (FAE) efter de historiska Abrahamsavtalen, vilket ger Weismann möjlighet att slippa undan med att säga att han redan har en sandlåda utanför sitt eget fönster: Han bor sedan länge i Israel.

Programledaren Johan Ripås säger att Weismann inte skräder orden om européer, men med ett leende på läpparna och utan att ifrågasätta hans rasism. Judinnan i studion, Rådestad, uttrycker förståelse för hans hat, eller ”skepsis” som hon kallar det.

Judisk propaganda
SVT använder sitt program Utrikesbyrån för att sprida judisk propaganda. Till och med Mellanösternexperten Bitte Hammargren från Utrikespolitiska institutet som kan tala mer arabiska än hebreiska och som av ”lidande judar” ofta kallas för antisemit, säger att ”ett tabu är borta” att inte erkänna den judiska staten Israels existens.

Nu kommer detta att ”tvinga andra stater, palestinska ledare” – observera att hon inte talar om staten Palestina – ”till att bygga upp nya strategier”, men också att det kommer att ”tvinga Israel på sikt att formulera en politik vad de vill göra med den palestinska befolkningen” (min betoning).

Hammargren omnämner också Israels ockuperade områden som ”det som FN-systemet kallar de ockuperade områdena”.

Hammargren säger dock indirekt vad fredsavtalet egentligen handlar om, att det är ett krigsavtal, eftersom FAE vill åt avancerad vapenteknik. Israel kan se till att de får amerikansk sådan. FAE har fått lov om att köpa de avancerade F-35 flygplanen. Kanske kan FAE också få tillgång till israelisk missilförsvarsteknik. Det kommer också att stärka USA:s och FAE:s möjligheter att samarbeta i regionen och att hota Iran.

Samir Husein Abu Eid som skriver för SVT säger att FAE har många näringsgrenar gemensamma med Israel och även därför kan fungera bra tillsammans med dem.

Han påpekar i en artikel att den ende judiske rabbinen i FAE, Levi Dachman lyckligt utbrister:

— Det här kommer förändra allting, det här är bra nyheter för mänskligheten [läs: judarna]. Gränserna är nere och nu kan unga entreprenörer och ledare äntligen komma samman och skapa en bättre framtid för oss och våra barn, säger rabbin Dachman i programmet.

Skärmbild: SVT.

Donald Trump och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har i år båda nominerats till Nobels fredspris för de så kallade Abrahamsavtalen mellan Bharain, det enormt rika men folkfattiga FAE och Israel.

Med tanke på alla de krigshökar som fått Nobels fredspris – juden Henry Kissinger, Barack Obama, EU, judarna Yitzhak Rabin och Shimon Peres; medan Mahatma Ghandi som nominerats fem gånger aldrig fick det – kanske både Donald Trump och Benjamin Netanyahu är ”värdiga” mottagare av Nobels fredspris.

SVT:s propaganda för Israels politiska framgångar i Mellanöstern är en spark i huvudet på det nordiska folket och även på många rasfrämlingar som flyttat till Norden i sviterna av israelisk geopolitik.

Att Eli Weismann skulle kunna dra på sig en anmälan om hets mot folkgrupp är inte troligt. Han sitter för övrigt tryggt och säker långt från alla européer i sin sandlåda i terrorstaten Israel.


  • Publicerad:
    2020-10-01 12:30