JUDISK FRÄCKHET. Judiska museet säljer kippor ”med någon sorts röd häst på”. Men vilka kulturmarxister kräver nu att judarna slutar med sin kulturella appropriering av det som är svenskt?

Foto: Instagram/Judiska Museet

Judiska Museet lockar besökare att köpa sig en ny kippa i museets butik.

I ett infall som kulturmarxister och så kallade minoritetsgrupper i andra sammanhang aggressivt skulle kalla kulturell appropriering har Judiska Museet enligt egna ord ”kommit över en mycket begränsad upplaga kippor, designade av Ann Hult”.

En av de kippor som Hult framställt föreställer en Dalahäst, men nu har judarna med gängse politiserat debattspråk ”approprierat” Dalahästen och gjort den till sin istället, i en passiv-aggressiv kulturkrigsförklaring mot svenska folket.

Judarna erkänner inte ens Dalahästens identitet, utan har fråntagit den dess identitet som svensk symbol och företrädare för svensk kulturhistoria. Istället för att kalla hästen vid sitt rätta namn, omnämns ”den här skönheten” [själva kippan] av ”någon slags röd häst”, som man skriver i annonstexten på Instagram.

Museet poängterar att upplagan är begränsad och skriver ”Först till kvarn”.

Det svenska ordspråket lyder egentligen: ”Den som kommer först till kvar’n får först mala!”

Det gäller alltså att vara snabb om man ska kunna besöka museets kvarn för att få köpa och mala ned kipporna.

Judiska Museet nyöppnade i Gamla Stan i Stockholm på den svenska nationaldagen förra året, i en symbolistisk handling att även lägga beslag på svenskarnas nationaldag.

— Den här platsen behövs för att integrera det judiska in i det svenska – ett museum som breddar svensk historia. Just nu tror jag att det finns en lust till det judiska och de frågor ett judiskt museum kan lyfta är mycket angelägna, sade museichefen Christina Gamstorp vid tillfället.

Att lägga museet mitt i hjärtat av huvudstaden – Gamla Stan – var också viktigt, sade Gamstorp.

Fria Tider uppmärksammade Jakubowskis artikel i ett Twitterinlägg med kommentaren:

Judarnas ”uppgift är att tänja på gränserna” och ”öppna sinnena för det berikande främmande”, enligt DN:s Jackie Jakubowski. Måste det verkligen vara så?

Judiska Museets motto är: ”Det finns många sätt att vara svensk. Att vara jude är ett av dem.”

Museet visar att bli svensk jude är att appropriera, infiltrera och kolonisera Sverige med judisk makt och breddat judiskt inflytande.

Försök att få tillstånd att i Jerusalem eller Tel Aviv uppföra ett äkta svenskt museum med mottot: ”Det finns många sätt att vara jude. Att vara svensk är ett av dem.

Inte bara skulle en sådan slogan utgöra en lögn baserad på nonsens, fler skulle förmodligen förstå hur fräckt de ”svenska” judarna beter sig mot sitt värdland, och det hypotetiska svenska museet i Jerusalem skulle ha blivit föremål för debatter i Knesset.


  • Publicerad:
    2020-06-17 15:50