LÖGNPRESSEN. ”Från Chicago till Sverige har bondemarknader blivit ett överraskande slagfält mellan extremhögern och deras motståndare”, skriver den judiska tidningen The Daily Beast. Man citerar även den svenska ”nazistexperten” Helene Lööw som bekräftar att svenska nationalsocialister föredrar ekologisk mat framför McDonalds och är ”trevliga och pratsamma”.

I ett stort uppslag i The Daily Beast – som ägs av det judiska holdingbolaget IAC – konstaterar man upprört att så kallade fascister föredrar att äta ekologisk mat. Artikeln inleds med att man hänger ut en familj som brukar sälja sina egna ägg och grönsaker på en bondemarknad i Bloomington, Indiana.

När det blev känt att paret tillhör den nationalistiska organisationen Identity Evropa startade vänsteraktörer på samma marknad en kampanj för att sparka ut dem därifrån, skriver den judiska tidningen.

”Duellen på bondemarknaden är inte den första av sitt slag”, konstaterar man vidare. ”Från Chicago till Sverige har bondemarknader blivit ett överraskande slagfält mellan extremhögern och deras motståndare. Extremhögerns förkärlek för dessa marknader spelar in i en större del av ett fascistiskt narrativ som idealiserar det lantliga livet och demoniserar den ’degenererade’ urbana livsstilen. Kontrasten försöker att framhäva vit supremacism som ett renare alternativ”.

För ändamålet citerar man den svenska så kallade nazistexperten Helene Lööw, som förra året i New York Times hade följande att säga om att nationalsocialister i Sverige föredrar hälsosam mat framför skräpmat:

— Jag har knappt träffat någon från dessa rörelser, varken de gamla eller de unga, som inte serverar mig organisk mat, och undervisar mig om farorna med skräpmat, farorna med McDonalds.

— När människor möter dem i verkliga livet lever de inte upp till mediabilden. Människor blir överraskade. De är trevliga, de är pratsamma, de erbjuder dig god mat, fortsätter hon.

Exakt hur många nationalsocialister som i verkligheten har serverat Helene Lööw ekologisk mat är dock oklart.

Källa:
In public they sell organic vegetables. In private they join white supremacist groups. Now activists are pushing back.


  • Publicerad:
    2019-07-16 13:00