UTRIKES. Den jury som i fredags beslutade att James Fields skulle dömas för en påstådd bilattack i Charlottesville har nu rekommenderat ett fängelsestraff på 419 år.

I fredags skrev Nordfront om att den amerikanske nationalisten James Fields dömts av en jury i Charlottesville som skyldig till den ”bilattack” som inträffade efter en nationalistdemonstration som hölls i staden.

Nu har samma jury, som består av sju kvinnor och fem män, rekommenderat att Fields ska dömas till att avtjäna ett fängelsestraff på 419 år och betala 480 000 dollar i böter. De gärningar han hålls ansvarig för är ett fall av överlagt mord, åtta fall av vållande av kroppsskada varav fem av grövre grad, samt smitning från olycksplatsen.

Straffet kommer fastslås av domaren Richard Moore den 29 mars nästa år. Det straff som fastslås av domaren kan vara mildare, men inte strängre, än det straff som rekommenderats av juryn.

James Fields står också inför en separat federal process där han riskerar att dömas till döden för ”hatbrott” som är relaterade till samma incident. Rättegångsdatumet är ännu inte satt och inte heller har USA:s justitiedepartement gått ut med huruvida man kommer kräva dödsstraff för Fields.

Se även den sändning av The People’s Square där man diskuterar ansvarsdelen av juryns dom och de konstigheter som präglat processen:

Källa:
James A. Fields Jr. sentenced to life in prison in Charlottesville car attack


  • Publicerad:
    2018-12-12 21:10