Amerikansk terrorbombning av städer i Jemen
2024-10-05 19:15
SCHWEIZ. Under dagen genomförde Schweiz en folkomröstning gällande ifall massinvandringen kraftigt ska begränas till landet. Enligt schweiziska medier har JA-sidan vunnit.
JA-sidan bekräftade som segrare
Förslaget som kallas ”folkinitiativet mot massinvandring” är framlagt av Schweizerische Volkspartei (SVP). Förslaget innebär bland annat att EU-medborgare inte längre ska få resa in i landet godtyckligt, men även att kvoter för olika invandrargrupper ska återinföras.
Webbplatsen Blick.ch har haft realtidsuppdatering under dagen. 50,3 procent röstade JA och 49,6 procent röstade NEJ till förslaget om att begränsa massinvandringen.
Landet hotat av EU-globalister
I början av januari hotade EU-kommissionären Viviane Reding schweizarna:
– Schweiz är en viktig partner för EU, men EU en oumbärlig partner för Schweiz. Och då bör man noga överväga vad man gör, sa hon under en intervju med en schweizisk tidning.
Även USA-spionen och Bilderberg-medlemen Carl Bildt hotade nyligen schweizarna på sin blogg:
Det är det mer nationalistiskt sinnade partiet som nu krävt en folkomröstning ”mot massinvandring” med krav på att den fria rörlighet för personer som finns i Schweiz avtal med EU på ett eller annat sätt avskaffas. Opinionsunderasökningarna hitintills tyder inte på att initiativet kommer att lyckas, men i frågor som dessa är nog försiktighet påkallad.
Schweiz är ett betydande invandringsland. Jag läser i dagens Neue Züricher Zeitung – för övrigt alltid ett nöje – att sedan 2002 har ytterligare ca 340.000 utlänningar kommit till Schweiz, och att ca två tredjedelar av dessa kommit från EU/EES-området. Och detta har inneburit att antalet utlänningar ökat till ca 1,9 miljoner. Procentuellt innebär det att deras andel av landets befolkning ökat från ca 20 till ca 23%.
Det bör dock noteras att den enstaka största gruppen förefaller att handla om personer från Tyskland, men även gruppen från Italien är betydande. I bägge fallen handlar det ju om grannländer som man dessutom har en språklig gemenskap med.
Skulle initiativet den 9 februari lyckas skulle konsekvenserna för landet bli omfattande. Från EU:s sida skulle vi knappast acceptera att bara denna del av den fria rörligheten sattes ur spel, utan skulle sannolikt se det som att Schweiz lämnade de bilaterala överenskommelser som denna ju bara är en del av.
Artikeln uppdateras.