SVERIGE. 44 procent av de tillfrågade i en opinionsundersökning anser att Sverige tar emot för många invandrare. Det är en högre siffra än motsvarande siffra förra året.

44 procent tycker enligt en ny Sifomätning att Sverige tar emot för många invandrare. Bara 10 procent tycker att Sverige bör ta emot fler invandrare än idag.

Förra året ansåg endast 37 procent av de tillfrågade i samma undersökning att Sverige borde ta emot färre invandrare. Invandringsmotståndet i Sverige har alltså ökat betydligt det senaste året.

Dock tyckte hela 55 procent redan 2004 att Sverige tog emot för många invandrare. Sedan dess har Sverige dock tagit emot betydande mängder invandrare, varav många förmodligen är positiva till massinvandring.

I den senaste undersökningen ansåg i alla fall 16 procent att Sverigedemokraterna har den bästa invandringspolitiken. Inget parti hade ett högre stöd för sin invandringspolitik än SD.

— Vi lyfter upp och beskriver verkligheten på ett sätt som gör att de som bor i de här områdena kan identifiera sig med den här beskrivningen, säger Kim Fredriksson som är SD:s gruppledare i Eskilstuna.

Bara 12 procent av de tillfrågade ansåg att Socialdemokraterna har den bästa invandringspolitiken och hela 47 procent av de tillfrågade visste inte vilket parti som har bäst invandringspolitik.

Källa:
Fler tycker Sverige tar emot för många


  • Publicerad:
    2014-05-07 14:45