GP/Sifos väljarbarometer för den här månaden klargör att Sverigedemokraterna har ökat i stöd från rekordnoteringen 8,5% förra månaden till 10,0% denna månad. Detta gör Sverigedemokraterna till Sveriges tredje största parti.

I söndags publicerades en ledare i GP där man tolkar detta resultat som att ”Väljarna belönar järnrör”. Detta anspelar på att några personer ur Sverigedemokraternas toppskikt nyligen har avslöjats med att de har kallat en rasfrämling för ”babbe” och ”beväpnat” sig med järnrör i Stockholms centrum. Ledarskribenten tycker även att ”Sverigedemokraterna är ett avskyvärt parti med en avskyvärd politik”, vilket uppenbarligen inte är en uppfattning som svenska folket delar.

Om Sverigedemokraternas stöd kommer att vara kvar eller öka fram till valet 2014 så kommer en regering att få det mycket svårt att utesluta Sverigedemokraterna från att förändra politiken. Ledarskribenten skriver också att Sverigedemokraternas väljare vill ha ett Sverige utan invandrare, vilket skulle göra väljarna betydligt mer radikala än vad partiledningen är.

GP väljer även att förmedla åsikten att ”det är ett demokratiskt ansvar att Sverigedemokraternas samhällsuppfattning och människosyn inte får påverka Sveriges framtid.”

Ledarskribenten själv har valt att inte framträda med namn i tidningen.

Källa:
Väljarna belönar järnrör


  • Publicerad:
    2012-12-17 23:40