INSÄNDARE Vera Oredsson tycker till om Eva Braun-dokumentären som SVT sände tidigare denna vecka.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront-redaktionen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Som 17-åring lovade jag mig själv att bekämpa lögner och förtal mot det rike som kapitulerade den 8 maj 1945. Att jag ännu måste göra det 77 år senare är skandalöst och absolut inte något som jag önskar. Men SVT har börjat igen med sin indoktrinerande hatpropaganda som det är min plikt att varna för.

De vanliga lögnerna haglar i programmen som egentligen skulle ha uppdagats för intelligenta tittare som säkert slog över till något annat program eller tryckte på off-knappen.

Personligen följde jag en del, men vet inte om jag orkar fortsätta. Lögnerna är för grova. Med borttagande av den ”svenska” hets-späckade rösten i programmet om Eva Braun stod jag dock ut något så när, även om skådespeleriet var ytterst dåligt. Något som absolut är osanning är att Tyskland ockuperade Österrike. Väldigt vad ett så jublande folk där kände sig ockuperade!?

Ett annat ofta förekommande falskt påstående är det om spritfesterna, som en närstående officer med bestämdhet protesterade emot att de förekom. En annan anklagelse är det om den tyska ledningens ”bekymmerslöshet”, trots alla offer och allt lidande, under kriget. Men snälla ni som undrar, hur bekymmerslösa var inte de terrorbombflygare som efter eldstormsraider mot den tyska civilbefolkningen kom till sina förläggningar och roade sig fullständig bekymmerslöst med de engelska flickorna?

I detta fall kommer jag med personliga upplevelser. Tänk: 1944 på hösten när vi grävde skyttegravar åt våra soldater utanför Thorn , med skoj, sång och skämt utan att ideligen med ledsna miner tänka på allvaret, är detta att förebrå oss? Det märks att TV 2 har ingen aning om hur ett krigsdrabbat folk beter sig. Men de får väl lära sig med insikten nu i Ukraina-kriget:

1) Att man bombar in mera hat, 2) Att man tar tillvara på de avkopplingar som ges, samt 3) Försöker leva ”normalt” så gott det går mellan flygvarningar. Vad var det då för fel med livet i Berchtesgaden?

Smaklösheten i ”svensk” TV är ju numera välkänd, där t.o.m. vissa politiker måste protestera över lögnaktiga påståenden som riktas mot dem. Men lögnerna mot nationalsocialismen får frodas och där kallas våra protester för lögnaktiga. Det är glädjande att Nordfront med sina artiklar ännu får stävja denna sjukliga hatpropaganda från vår media som smutsar ned unga obefläckade sinnen. Den har ju möjligheten att via internet sprida SANNINGEN.

Glädjande också att jag med mina upplevelser inom Tredje riket kunde få bidra. Den sanningen kan motståndarna inte vederlägga även om den hånas.

Ukraina-kriget har inget med ”nazism” att göra, de får väl själva stå för sina dumheter och inte skylla på en ideologi som överlevt 77 års hat och lögner? En sak vill jag här slutligen påpeka igen, gällande en ”expert” – Martin Kragh i SVT – som påstod att det inte förekom några pogromer mot tyskar trots att det var förevändningen till invasionen 1939, samma förevändning som ryssarna gör med påståendet av förföljelser mot deras befolkning i Ukraina. EXPERT? Här har ni kära läsare ett verkligt sanningsvittne som såg gravarna vid Bromberg 1940, ett blomsteröverhöljt fält som trots sin skönhet vittnade om denna sorgliga företeelse. Samt sorgen hos mina farföräldrar där två av min fars kusiner blev mördade i Posen. Berättelserna kan ni ännu slå upp.

En önskan: Att efter 77 år få slippa behöva vederlägga dessa fräcka lögner mot Tredje riket – är det inte nog nu ”Sveriges” TV?

— Vera Oredsson