KÄRRTORP. Nu blir händelserna i Kärrtorp TV-serie.

kärrtorp-3

Bild från motdemonstrationen i Kärrtorp där aktivister drabbade samman med vänsterextremister.

Händelserna i Kärrtorp den 15/12 förra året då aktivister ur Motståndsrörelsen demonstrerade mot en ”anti-rasistisk” demonstration, arrangerad av den vänsterextrema paraplygruppen Linje 17, skildras nu i en ny TV-serie. Serien är gjord av elever på Statens dramatiska högskola i Stockholm och sägs skildra vad som hände efter motdemonstrationen i Kärrtorp.

Den 15 december förra året arrangerades en demonstration mot Motståndsrörelsen i Kärrtorp av Linje 17, en vänsterextrem paraplygrupp, med bakgrund av den ökade aktivismen i området.

Den etablerade versionen av Kärrtorp gör gällande att det var aktivister ur Motståndsrörelsen som attackerade en ”anti-rasistisk” demonstration. I själva verket var det aktivisterna, vilka var där för att motdemonstrera, som blev attackerade med glasflaskor av vänsterextremister.

Under demonstrationen blev en aktivist svårt knivhuggen i ryggen av vänsterextremisten och AFA-medlemmen Joel Bjurströmer Almgren. Bjurströmer Almgren dömdes senare till över sex års fängelse för dråpförsök, olaga hot, brott mot knivlagen samt våldsamt upplopp.

Första avsnittet av serien började sändas klockan halv nio under måndagskvällen i SVT kanal 2. Nordfront återkommer i ämnet efter premiären av den nya serien.

Källa:
Nu blir Kärrtorp TV-serie


  • Publicerad:
    2014-10-21 21:15