USA. Donald Trumps utnämning av den konservative Brett Kavanaugh till ny domare i Högsta domstolen har väckt starka känslor hos landets vänsterliberala etablissemang. I ett nytt försök att stoppa den nyutnämnde domare har en grupp häxor meddelat att de ska lägga en förbannelse på honom.

Häxor som använder svart magi och förbannelser är bara den senaste i raden attacker mot Brett Kavanaugh.

Nyligen utsåg USA:s president Donald Trump den kontroversielle och konservative juristen Brett Kavanaugh till ny domare i landets högsta domstol. Ämbetet gäller livet ut och Kavanaughs utnämning markerar att USA:s vänsterliberala etablissemang hamnar i minoritet bland domstolens nio ledamöter, något som kommer att påverka hur landets konstitution tolkas i många år framöver.

Utnämningen har dock inte varit smärtfri och har följts av massiva protester över hela landet, men framförallt i öst- och västkustens stora städer där Demokraterna är starka.

Nu har dock en grupp kvinnor, som kallar sig för häxor, kommit på en ny metod för att stoppa den kontroversielle Kavanaugh – nämligen med svart magi.

Kvinnorna kommer från en krets kring en ockult bokhandel i Brooklyn, New York, och har gått ut i media för att förklara hur man tänker gå till väga. Med hjälp av recitation, tända ljus och en ritual som bland annat innefattar jord från en kyrkogård kommer man att lägga en förbannelse på domaren.

— Det hela kommer att bli renande, vare sig du tror det eller inte. Högern har sina kyrkor men vänstern är splittrad. Hos vänstern hittar du ateisterna, humanisterna, de sekulära, folk som följer otraditionella religioner. Så hur ska alla de samlas i oroliga tider? Det är vad vi gör här, berättar en av kvinnorna.

Man kommer också att sälja biljetter till dem som önskar att bevittna den ockulta ceremonin. Hälften av intäkterna kommer att gå till så kallade kvinnoorganisationer och välgörenhet.

Det återstår dock att se hur effektiv häxornas besvärjelser blir, då liknande förbannelser har lagts på president Trump – hittills utan framgång.

Källa:
Häxor tar till svart magi mot Kavanaugh


  • Publicerad:
    2018-10-16 19:00