INRIKES Efter en polisanmälan om ofredande från EU-parlamentarikern Sara Skyddedal (KD) har Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö valt att lämna sin post med omedelbar verkan.

Den tidigare KDU-ledaren och numera EU-parlamentarikern Sara Skyttedal gick på tisdagen ut på Facebook och skrev att hon polisanmält en partikamrat för en ”incident” för åtta år sedan. Skyttedal namngav inte partikollegan, men snart framgick det att det var KD:s partisekreterare Johan Ingerö som polisanmälts för ofredande.

KD:s partiledare Ebba Busch kommenterar nu händelsen på partiets hemsida. Där skriver hon att KD känt till uppgifterna sedan den 29 januari och att man har ”hanterat detta enligt uppsatta rutiner”.

”Det hanteras med den varsamhet som det kräver. Oaktat anledningen till att Johan lämnar sin tjänst, reser anmälan frågetecken kring Johans möjligheter att fullfölja sitt förtroendeuppdrag”, skriver Busch.

Johan Ingerö gick själv ut på Facebook och meddelade att det var han som polisanmälts. Ingerö uppger att han utifrån den information han fått vet vilket tillfälle som avses, men att ”det som påstås inte är sant” och att han förnekar brott.

”Festen ägde rum i en hotellsvit efter valvakan i samband med 2014 års val till Europaparlamentet”, skriver Ingerö på Facebook.