MEDIA. Att Kevin Spacey är pedofil är inte lika viktigt som att han kommer ut som homosexuell, enligt Aftonbladet.

Inte alla uppskattar massmedias fokus och på Twitter rasar nu människor mot den bisarra rapporteringen från såväl amerikanska medier som Aftonbladet

Under gårdagen publicerade Aftonbladet en bisarr artikel om Hollywood-skådespelaren Kevin Spacey som nu anklagas för att ha begått sexuella övergrepp på en pojke. Händelsen inträffade när pojken, skådespelaren Anthony Rapp, var 14 år och Kevin Spacey 26. I USA liksom i Sverige räknas man som minderårig under 18 års ålder.

— Han lyfte upp mig som en brudgum lyfter sin brud. Men jag försökte inte ta mig loss direkt, för jag tänkte: ”Vad händer”. Och då lägger han sig på mig, säger Anthony Rapp i en intervju om den fest där Spacey gav sig på honom.

I intervjun framkommer även att Spacey försökt hålla fast Rapp i sängen, vilket låter som ett våldtäktsförsök, men att den senare lyckades ta sig loss och försvinna från lägenheten

När Aftonbladet skriver om händelsen fäster man ingen vikt alls vid att en Spacey gav sig på ett barn och även övergreppen i sig tonas ner. Istället fokuserar tidningen, så även redan i rubriken och senare som avslut i artikeln, på att Spacey kommer ut som homosexuell. Aftonbladets artikel är vinklad på så sätt att outningen lett till något positivt. Aftonbladet skriver bland annat:

Nu ber Spacey om ursäkt, samtidigt som han väljer att öppet komma ut som homosexuell. ”Den här historien har uppmuntrat mig att ta tag i andra delar av mitt liv”, skriver han på Twitter.

Under hela hans karriär har de florerat många rykten kring Spaceys sexualitet. Han har själv valt att inte prata om det offentligt, men i och med anklagelsen mot honom väljer han nu att komma ut som homosexuell.

”Som de som är närmast mig vet, har jag haft relationer med både män och kvinnor. Jag har älskat och träffat män genom mitt liv, och jag väljer nu att leva som en homosexuell man. Jag vill ta itu med det här på ett ärligt och öppet sätt och det börjar med att jag utvärderar mitt eget beteende”.

Aftonbladet skyddar i skrivande stund fortfarande sin journalist Fredrik Virtanen som anklagas för att ha drogat ner och våldtagit kvinnor. Även Virtanen har gjort sexuella närmanden mot 14-åringar, men då en av kvinnligt kön. Kanske hade det setts som än mer förmildrande av tidningen om Virtanen gett sig på pojkar och samtidigt kommit ut som homosexuell.

Källa:
Kevin Spacey kommer ut som gay efter sexanklagelsen


  • Publicerad:
    2017-10-31 15:15