DEKADENS På lågstadieskolan Fridhemsskolan i Vårgårda kommun anordnar man under veckan en könsbytardag. Nordfront har pratat med en upprörd förälder på skolan.

På lågstadieskolan Fridhemsskolan i Vårgårda kommun anordnar man en så kallad spexvecka för lågstadieklasserna. Under veckan kommer det finnas olika temadagar så som sport, pyjamas, party och byta kön.

I nyhetsbrevet klassföreståndarna skickat hem till föräldrarna för veckan skriver lärarna att ”vecka 6 är ’spexvecka’ hela veckan lång. Det innebär att om eleverna vill får de klä ut sig varje dag med olika teman. Detta är något som är framröstat av elevrådet.”

Lite längre ner under planeringen av veckan står det ”Tisdag: byta kön-tema kanske killarna vill ha klänning och tjejerna skjorta och slipps(sic), valet är fritt!”

Nordfront har varit i kontakt med en förälder som har barn i den berörda skolan.

Vad kände du/hur reagerade du när du fick se att ditt barn skulle vara med på en könsbytardag?

Om jag ska vara helt ärlig, så blev jag faktiskt inte jätteförvånad. Jag har anat att något var på gång.

Det var för några veckor sedan, när jag pratade med min vän som bor i grannkommunen. Han har en dotter som är äldre än min son.
Han berättade att lärarna inför klassen berättat att det är helt okej om killarna vill komma till skolan i kjol, målade naglar och maskara.
Lärarna har alltså känt sig tvingade att berätta detta för hela klassen. Man kan ju fråga sig varför?

Men för att återgå till frågan hur jag reagerade så måste jag ändå erkänna att magen vändes ut och in och frågan jag ställde mig, varför? Varför är det så viktigt?

Reagerade din fru likadant?

Ja

I kallelsen skriver skolan att det är ”valfritt”. Samtidigt är det skolplikt och det är tvång att barn deltar i undervisningen, som i detta fall handlar om att småpojkar ska leka bögar och klä sig till kvinnor. Vad tycker du om detta?

Jag tycker att hela utskicket är skamligt. ”Spextema” och ordvalet ”byta kön” Det är ganska tunga och komplexa ord för 7-åriga barn.

Resten av temaveckan anser jag kan vara rätt roligt för de små.

Men hur presenteras detta i hemmet? Ska mamma berätta för sonen Olle att idag får du ha kjol på dig i skolan? Om jag var Olle 7 år, så tror jag att jag hade frågat varför det?

Ska mamman då förklara att det är bara 5 år kvar tills du juridiskt får byta kön i detta pajassamhälle vi lever i idag? Nej, ursäkta språket, men fy fan. Ingen tvekan om att detta enbart är förvirrande och ett sätt att inte låta barn få vara barn.

Jag personligen tycker att även om man har en ”spexvecka” så ska det vara värdeskapande. Att man t.ex. skulle kunna klä ut sig till sin förebild. Och förebilder är självklart mamma, pappa, broder eller syster i dessa unga åldrar, eller? Det borde det i alla fall vara.

Vad anser du allmänt om att skolan försöker förvirra barn och styra deras sexualitet i väldigt låg ålder? Vad kan det få för konsekvenser?

Den värsta och mest troliga konsekvensen, är att man försöker bryta ner och förstöra det som är mest Naturligt, och att allt istället är relativt. Det finns liksom ingen stadig grund att stå på längre. Den stabila grund som barnen borde ha att stå på har suddats ut. Detta gör att barnen sjunker som kvicksand och kommer få allt svårare att ta sig upp och bygga sig starka fysiskt och psykiskt.

Man har hoppat över biologilektionen och hoppat rakt in på könsbytardagen. Klart det är förvirrande! Det hade varit mindre förvirrande för dem att prata om vilka könshormoner som kommer styra dem när de blir äldre.

Kommer ditt barn komma till skolan på tisdag?

Tyvärr inte, det blir sjukdom.