KRÖNIKA. IS medlemmar motsvarar förortsgängen som hänger i tunnelbanan, menar Henrik Pihlström.

Kan ni föreställa er förortsgänget i tunnelbanan som väntar på någon att trakassera? Gänget som slår och rånar ensamma barn och tonåringar? Gänget som skrattar när de turas om att våldta tonårsflickan i parkeringsgaraget?

Kriga för IS eller handla på Lidl?

Kriga för IS eller handla kyckling på Lidl?

Handlar det om tuffhet? Mod? Styrka? Mobbarens psykologi kan många förstå. Idag finns det ett yrke som lockar dessa personligheter till andra länder – yrket som så kallad IS-krigare. I detta yrke finns det inga gränser för vilka grymheter du kan begå och genuin ondska är den enda kvalifikationen som verkar behövas.

Så varför ska man sitta arbetslös i sitt pojkrum i förorten och kriga i datorspel för socialpengar? Åk ner till Irak så kan du döda folk på riktigt. Så länge du ropar Allah är allt tillåtet. Det är väl roligare än att råna svennar på natten?

Det är tungt att dra kundvagnen med halalkycklingar trehundra meter till höghuset. Är det rea på Lidl så är det smart att passa på och din mamma gör ju god mat. En resa till Mellanöstern kanske kan bryta tristessen?

Är detta frågan om krigare?

Är detta frågan om krigare?

Vintern är kall och till skillnad från ett busslass asylanter som nyligen demonstrerade mot vädret är du intelligent att fatta att sånt inte hjälper. Inte ens Allah verkar kunna ingripa mot det kalla vädret eller så väntar han på att kalifatet ska upprättas.

På teven ser du Mona Sahlin och andra socialdemokrater som pratar om att ge IS-krigare hjälp när de återvänder till Sverige. Att det känns mer lockande att åka ner efter den nyheten förstår många av oss. Att utvecklas från Lidl-jihadist till IS-krigare kanske är vägvalet för dig?

Mona Sahlin vill hjälpa återvändande "IS-krigare"

Mona Sahlin vill hjälpa återvändande ”IS-krigare”

Ingen kan ha undgått IS arbetsmetoder där vem som helst som kommer i deras väg blir lynchad. En ensam kvinna omringas av beväpnade terrorister, hon böjer ner sitt huvud och skjuts ihjäl. Terroristerna är i extas och skriker ”Allahu Akbar”. Kan man kalla dessa primitiva mördare för krigare?

Slå in ”IS-krigare” på nätet så märker ni att begreppet är etablerat. Det är ett begrepp som IS inte gjort sig förtjänt av. Krigaren är den som visar mod och offrar sig själv men bland IS råder motsatta förhållanden trots den religiösa fanatismen.

IS-krigare är inga krigare.


  • Publicerad:
    2015-01-23 22:25