KROATIEN. Efter en folkomröstning som genomförts i Kroatien står det nu klart att homoäktenskap är förbjudet i landet, och att det därmed endast är heterosexuella som får ingå äktenskap.

Igår hölls en folkomröstning i Kroatien som skulle bestämma huruvida enbart heterosexuella par ska kunna ingå äktenskap eller om även samkönade par ska få göra det.

Resultatet från folkomröstningen står nu klart – idag blev samkönade äktenskap förbjudna i den kroatiska konstitutionen. När de första resultaten från röstningen hade räknats stod det klart att katolikerna och de konservativa hade segrat. Med 65 procent av rösterna beslutades det att äktenskapet endast ska gälla mellan män och kvinnor. Därmed kommer beslutet att skrivas in i Kroatiens konstitution och på så sätt blir samkönade äktenskap förbjudna.

— Vi vill visa att majoriteten av det kroatiska folket är övertygade om att äktenskap enbart är en förening mellan man och kvinna, sade Zelja Markic, talesperson för organisationen In the name of the family, till Deutsche Welle.

Källa:
Kroatien röstade ja till anti-gay lag


  • Publicerad:
    2013-12-02 16:30