INRIKES. En kvinna i 25-års åldern drogs in i en kopplerihärva efter att ha träffat en man via ”dejtingappen” Tinder. Kvinnan hotades till att sälja sex till uppemot 40 män. 

Genrebild. Foto: CC public domain.

En kvinna i 25-årsåldern drogs in i en kopplerihärva i våras efter att ha träffat en man på Tinder. De träffades för att ha en dejt hemma hos kvinnan första gången. Hon sattes sedan i kontakt med en av dejtens släktingar, som lovade att hjälpa henne att skaffa pengar.

Kvinnan vittnar senare om att hon tvingades att sälja sex till omkring 30-40 män under två veckors tid. Hon berättar i åtalet att de två männen misshandlade henne och hotade henne med en pistol. De hotade också med att de skulle skada hennes familj om hon inte gjorde som de sa åt henne.

I polisförhör berättar kvinnan att hon sålde sex i Göteborg, Halmstad, Jönköping och Helsingborg. Hon säger att hon tjänade mycket pengar som hon var tvungen att ge direkt till de två gärningsmännen.

Nu åtalas mannen för bland annat grovt koppleri, grovt olaga hot och misshandel.

Brottet är grovt eftersom det inneburit ett hänsynslöst utnyttjande av NN. Hon varit i fysiskt och psykiskt underläge i förhållande till gärningsmännen, som hon varit rädd för. NN har misshandlats och hotats av gärningsmännen.” skriver kammaråklagare Stina Lundquist, i åtalet.


  • Publicerad:
    2020-12-05 14:40