Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Årets ”transkollo” uppges ”hotat” – ställs in

Första gången det sker Såväl bombexplosioner som sexuella övergrepp tycks ha undvikits.

Utpressning med hotbrev – en del av svenskarnas nya vardag

Hot om grovt våld och ond bråd död framförda på dålig svenska Visar sig vara massutskick.

BlackRocks president utlovar lidande för ”de hittills gynnade”

Talar om en aldrig skådad brist ”Vore jag er skulle jag sätta på säkerhetsbältet.”

Svart föreläsare vid prestige-universitet gripen efter hot om masskjutning av vita

Hade lagt upp 300 videor med hat och hot mot vita Lärosätet försökte först släta över.

Skådespelare vikarierade som lärare – hotades direkt med skjutvapen

DEN MÅNGKULTURELLA SKOLAN. I brist på arbetsuppgifter började skådespelerskan vikariera som lärare. Efter att ha utsatts för pistolhot i klassrummet vill hon nu sätta stopp för skolkaoset – med ordningsvakter.

Kvinna gick på dejt – hotades till att sälja sex till andra män

INRIKES. En kvinna i 25-års åldern drogs in i en kopplerihärva efter att ha träffat en man via ”dejtingappen” Tinder. Kvinnan hotades till att sälja sex till uppemot 40 män.

Ny hemsida kartlägger och hotar Trump-anhängare

USA. Hemsidan DonaldTrump.Watch kartlägger amerikaner som har donerat pengar till president Donald Trumps valkampanjer sedan 2016. En del Trump-anhängare har desutom fått anonyma hotbrev.

Skolanställd våldtäktshotade Joakim Lamottes barn – utredningen läggs ner

INRIKES. En trygghetsvärd på en skola i Malmö hotade nyligen medborgarjournalisten Joakim Lamotte med att han skulle våldta journalistens barn. Polisen lägger ner utredningen trots starka bevis.

Transaktivister hotar kvinnogrupp i Skottland med våld

HOMOLOBBYN. Kvinnogruppen For Women Scotland stämmer skotska staten för att de tänker omdefiniera kvinnor. Transaktivister hotar dem med våld för det.

Amerikanska stridsflygplan hotade iranskt passagerarflygplan

UTRIKES. Två amerikanska stridsflygplan hotade ett iranskt passagerarflygplan i syriskt luftrum. Passagerare i planet har fått lindriga skador och Iran lämnar ett formellt klagomål till FN.

Polisen utrymde skola efter hot om skolskjutning i Luleå

LULEÅ. En stor polisinsats ägde under måndagseftermiddagen rum i Luleå sedan någon skickat ett meddelande på sociala medier om att en skolskjutning skulle äga rum på en gymnasieskola.

Erdogans hot: “Inga européer kommer att kunna gå säkra”

RASKRIG. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hotar européer med att säga att ingen av dem kommer kunna gå säker ifall Europas förhållningssätt mot turkiska politiker på kontinenten fortsätter.

Våldet i “svenska” skolor har ökat kraftigt

INRIKES. Både hot om våld och det fysiska våldet i svenska skolor har ökat kraftigt under de senaste fyra åren.

Bombgruppen till Migrationsverket efter hot

INRIKES. Under måndagsmorgonen inkom det ett hot till Migrationsverket i Norrköping. Polisen har inte velat gå in vidare på vilka hot som framförts, men bombgruppen anlände till myndighetens lokaler under eftermiddagen.

14-årig flicka grovt gruppvåldtagen – gärningsmän döms till ungdomsvård

BROTT. Tre unga invandrare från Mellanöstern höll fast och våldtog en 14 år gammal flicka i en park i Linköping. Nu har två av dem dömts, båda 16 år, till ungdomsvård för grov våldtäkt mot barn.

Personal på fritidsgård i Salem tvingas bära larm

STOCKHOLM. Efter hot tvingas nu personalen på en fritidsgård i mångkulturella Salem att bära larm. Fritidsgården kommer dock att vara fortsatt öppen och man vill inte kommentera vilka som ligger bakom hoten.

Kvinna sexuellt ofredad i Hultsfred

HULTSFRED. Sedan i onsdags sitter en 22-årig man anhållen för sexuellt ofredande av en kvinna, våld mot polisman och hot mot tjänsteman. Det hela hände i en butik i centrala Hultsfred.

Skolbarn i Lund tvingas in i kriminalitet

INRIKES. Enligt ett antal föräldrar tvingas deras barn in i grov kriminalitet efter hot från äldre ungdomar på skolan. Enligt föräldrarna handlar det i flera fall om droghandel och alla myndigheter, inklusive polisväsendet, står handfallna.

Granskning Sverige: Sydsvenskan påstår att föräldrar har hotat Vellinges kommunalråd

MEDIA. I detta Granskning Sverige framgår det hur kommuner i dagens Sverige gör internutredningar för att baktala föräldrar som fått sina barn utsatta för sexövergrepp.

Ett 100-tal hot mot politiker som försvarar Grönkullaskolan där en flicka våldtogs

ALVESTA. Moderaten Thomas Johnsson har mottagit många hot sedan han försvarade Grönkullaskolan och förnekade att det begåtts en våldtäkt där. Uppdaterad med film.

Riksdagen och regeringen hotade

INRIKES. Under dagen har hot riktats mot både riksdagen, regeringen och statsministern. Säkerhetspolisen bekräftar att de jobbar med fallet men vill inte precisera vad hoten ska ha handlat om.