INRIKES. Under måndagsmorgonen inkom det ett hot till Migrationsverket i Norrköping. Polisen har inte velat gå in vidare på vilka hot som framförts, men bombgruppen anlände till myndighetens lokaler under eftermiddagen.

migrationsverket

Runt niotiden på måndagsmorgonen inkom ett hot till Migrationsverket i på Slottsgatan i Norrköping. Polisen vill inte gå in vidare på vad för slags hot det rör sig om och verksamheten har kunnat bedrivas som vanligt under dagen. En mindre del av Migrationsverkets lokaler spärrades dock av och förhör ska ha hållits med personal.

— Det har inte varit någon större dramatik under dagen. Vad jag förstår så har verksamheten kunnat pågå under dagen, säger Fredrik Kliman, presstaleperson på polisen.

Runt klockan 16.40 anlände dock bombgruppen till lokalerna med spårhundar och verkets personal har fått order om att byggnaden ska vara tömd innan klockan 17.00.

— Vi vill inte gå ut med hur det här hotet ser ut. Vi har fortsatt samverkan med personalen och säkerhetsavdelningen på Migrationsverket, fortsätter Kliman som menar att bombgruppen kallats in som en ren försiktighetsåtgärd.

Källa:

Bombgruppen till Migrationsverket


  • Publicerad:
    2016-12-12 18:00